Spausdinti šį puslapį

Degusiame garaže laikė ir dujų balioną

Ugniagesiai skubėjo į gaisrą Žalgirio gatvėje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ugniagesiai skubėjo į gaisrą Žalgirio gatvėje. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pirmadienio rytą priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas apie gaisrą Žalgirio gatvėje. Į šį privačių namų kvartalą tuojau pat išskubėjo ugniagesių pajėgos.

Paaiškėjo, kad dega šalia namo esantis garažas. Jame šeimininkai laikė ir kuro atsargas – briketus ir net dujų balioną. Laimė, tragedijos išvengta – dujų balioną ugniagesiai išnešė į lauką. Tačiau nuostolių, žinoma, išvengti nepavyko.  

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja, kad per šalčius gaisrų visada padaugėja – ypač gyvenamųjų namų.  Per vieną parą Lietuvoje degė 17 namų. To priežastis – intensyvesnis kūrenimas.

Per šalčius krosnį kūrenti rekomenduojama 2–3 kartus. Kas kartą kūrenimas turėtų trukti maždaug pusantros valandos.

Užkūrus krosnį, geriau nepalikti namų net ir vienai valandai.

Intensyviai kūrenant krosnis, gali užsidegti ir kamine susikaupę suodžiai. Degios medžiagos ant kamino sienelių itin sparčiai kaupiasi ir tada, kai kūrenama drėgnomis malkomis, o po jų dar primetama durpių briketų.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai praėjusią savaitę taip pat skubėjo į panašius gaisrus.

Vasario 23 d. Siesikų seniūnijoje, Miliūnų kaime, ir Ukmergėje, Šlaitų skersgatvyje, namo dūmtraukyje, degė suodžiai, o Pabaisko seniūnijoje, Kulniškių kaime, gyvenamajame name, apdegė apie pusė kvadratinio metro grindų.

Praėjusią savaitę talkinta ir policijai bei medikams – Vilniaus gatvės 108 name atidarytos buto durys, o iš S. Daukanto gatvės 65 namo išneštas ligonis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)