Spausdinti šį puslapį

Ukmergės turgaus halę nuniokojo gaisras

Halės vidus skendėjo tirštuose juoduose dūmuose. Dainiaus Vyto nuotr. Halės vidus skendėjo tirštuose juoduose dūmuose. Dainiaus Vyto nuotr.

Ankstyvą pirmadienio rytą gaisras kilo Klaipėdos gatvėje, Ukmergės turgavietės halėje.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas šeštą valandą ryto.

Atvykus gelbėtojams situacija atrodė labai grėsminga. Atidarius patalpas, vidus skendėjo tirštuose juoduose dūmuose. Pasak viršininko, nieko nesimatė net per metrą. Dūmai nesisklaidė kurį laiką, tad nebuvo aišku, kas vyksta viduje.

Baiminantis, kad pristigs ugniagesių naudojamų suspausto oro balionų, iš Vilniaus buvo iškviestas specialus tokius balionus gabenantis autobusiukas. Į įvykio vietą išskubėjo kolegos iš kaimyninio Molėtų rajono. Atvyko ir greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Tačiau, laimė, greitai paaiškėjo, kad situacija nėra tokia nevaldoma.

Dūmams kiek prasisklaidžius, nustatyta, kad viduje liepsnų dar nesama, o tirštų dūmų židinys – išsilydę šaldytuvai, tad sustiprintos pajėgos buvo atšauktos.

Pasak turgaus kontrolieriaus Kęstučio Valatkos, signalas, kad kilo gaisras, buvo gautas apie šeštą valandą ryto – suveikė halėje įrengta apsaugos sistema.

Jis pasakojo, kad gaisro metu visiškai sudegė du šaldytuvai. Turgaus halės patalpos aprūko, jos buvo iškart tvarkomos.

Anot K. Valatkos, kol nėra ugniagesių išvadų, sunku įvertinti patirtus nuostolius. Kol kas neaiški ir nelaimės priežastis, kuri gali būti susijusi su elektros instaliacija. Kontrolierius nemano, kad gaisras galėjo kilti dėl padegimo.  

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)