Spausdinti šį puslapį

Gaisras kilo džiovinant gėrybes

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Antradienį gaisras kilo „Šilo“ sodų bendrijoje. Jo priežastis – be priežiūros palikti džiovinami obuoliai...

Pranešimą apie įvykį ugniagesiai gavo apie 14.15 val. Buvo pranešta apie gaisrą viename iš sodo sklypo pastatų, esančiame Grybautojų gatvėje Lyduokių seniūnijos Jogvilų kaime.

Pagalbos šaukėsi kaimynai iš aplinkinių sodų, nes užsidegusio pastato šeimininkų tuo metu čia nebuvo. Tačiau atvykę ugniagesiai jau rado ir sklypo savininką. Jis informavo ugniagesius, kad gaisras kilo pirties pastate, kur ant krosnies įrengtoje džiovykloje buvo džiovinami obuoliukai. Juos šeimininkai paliko be priežiūros.

Pasak Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Mindaugo Lunio, į įvykį buvo išvykę du ugniagesių ekipažai. Išdegė pirties vidus, apdegė stogo konstrukcijos. Jeigu ne kaimynai, teigė jis, viskas galėjo pasibaigti liūdniau ir didesniais nuostoliais, nes malkų ir spalių pilna pirtis yra priblokuota prie sodo namuko. Ugnis galėjo išplisti ir į šalia gyvenančių kaimynų sklypus.

Pats šeimininkas neslėpė, kad labai gaila perniek nuėjusio darbo ir laiko, sugaišto pusę dienos pjaustant džiovinti ruošiamas gėrybes.

M. Lunys sako, kad su būtent jomis susijusių panašių įvykių būna ir daugiau. Tiesa, šiemet – pirmasis. „Būna – ir lauko virtuvės užsidega nuo krosnių. Kai atvažiavę klausiam žmonių, ką darė, kad kilo gaisras, neprisipažįsta apie priežastis. Dažnai sako nežinantys, kas nutiko“, – pasakojo jis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)