Spausdinti šį puslapį

Javapjūtės metą – gaisrų pavojus

Rugpjūtį padaugėjo javapjūtei būdingų gaisrų.  Ukmergės PGT nuotr. Rugpjūtį padaugėjo javapjūtei būdingų gaisrų. Ukmergės PGT nuotr.

Per javapjūtę yra pavojus kilti būtent šiam sezonui būdingiems gaisrams. Tokių fiksuojama pastarosiomis dienomis.

Rugpjūčio 13 d. Vidiškių seniūnijoje, Šaukavos kaime, kombaino „Niva“ kuliamojoje dalyje degė šiaudai.

Rugpjūčio 11 d. Taujėnų seniūnijoje, Balelių kaime, kilo gaisras atviroje teritorijoje. Išdegė apie 200 arų ražienų ir apie 300 arų javų.

Rugpjūčio 17 d. Vaivadiškių kaime buvo užsidegę šieno ritiniai. Sudegė 100 ritinių. Gaisras įvyko atviroje teritorijoje. Aplinkiniams grėsmė nekilo.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad, siekiant išvengti panašių gaisrų, svarbu laikytis saugos reikalavimų.

Reikia užtikrinti, kad į laukus išvyktų tvarkinga technika, turinti pirmines gaisro gesinimo priemones. Kombaine privalo būti 2 gesintuvai po 4 kg bei nedegus audeklas. Pageidautina turėti ir kastuvą, kad ugnį galima būtų nuslopinti žemėmis, patikrinti technikos būklę, apžiūrėti, ar nėra kuro nutekėjimų, nuvalyti susikaupusias dulkes ir šiaudus nuo kaistančių ir besisukančių mechanizmų paviršių, nuolat valyti variklį ir jo mazgus.

Įspėjama, kad dėl blogai sureguliuotų greitai besisukančių kombaino mechanizmų susidaro sausa trintis, mechanizmai įkaista ir gali užsidegti, tad būtina užtikrinti, kad ant jų nebūtų apsivyniojusių šiaudų.

Remontuoti ir laikyti derliaus nuėmimo techniką bei agregatus leidžiama ne arčiau kaip 30 metrų nuo javų plotų.

Kilus gaisrui geriau nedelsti ir kuo skubiau skambinti telefonu 112.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba praėjusią savaitę sulaukė ir daugiau pranešimų apie nelaimes ir kelis gaisrus.

Rugpjūčio 12 d. Vidiškių seniūnijoje, Kurėnų kaime, automobilis „Opel Corsa“ atsitrenkė į kelio atitvarą. Atvykę gelbėtojai atjungė automobilio akumuliatorių, nuvalė kelio dangą.

Rugpjūčio 13 d. Ukmergėje, Veterinarijos g., atliekų konteineryje degė šiukšlės. Tą pačią dieną Deltuvos seniūnijoje, Jakutiškių kaime, išdegė mikroautobuso „VW Transporter“ prietaisų skydelis, aprūko salonas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)