Ugnis pasiglemžė neseniai pastatytą namą – įtariamas padegimas

Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna.  Ukmergės PGT nuotr. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna. Ukmergės PGT nuotr.

Deltuvos seniūnijoje, Navikų kaime, esančiame šalia Laibiškių, sudegė naujutėlaitis, ką tik pastatytas namas. Savininkai jame spėjo pagyventi vos keturis mėnesius.

Namo šeimininkas Artūras Blinstrubas pasakojo, kad penktadienio vakarą jo su žmona nebuvo namuose. Jie po darbų viešėjo Ukmergėje. Apie gaisrą sužinojo iš Maltoje gyvenančios dukros, kuriai, pamatę kylančius gaisro dūmus, pranešė draugai iš Dainavos.

Kiti žmonės, apie 19 val. važiavę pro šalį, ir pirmieji pastebėję gaisrą, jau buvo iškvietę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Laukdami ugniagesių patys pradėjo gesinti terasoje kilusį gaisrą, bandydami ugnį numalšinti daužydami šakomis. Tačiau vėjas pagavo liepsną ir ji išplito į namą. 

Atvykus ugniagesiams, medinis karkasinis, apkaltas dailylentėmis namas degė atvira liepsna, stogas buvo įkritęs. Ugniagesių duomenimis, išdegė apie 40 kv. m perdengimo – pastatas sunaikintas visiškai.

A.Blinstrubas sakė, kad jų šeima namą statė iš santaupų, taip pat – skolintų pinigų. Pastatas nedraustas, nes dar nebuvo iki galo pabaigtas, neatiduotas vertinti. Šeimininkai į jį įsikėlė praėjusį gruodį ir gyveno čia tik keturis mėnesius.

„Namą statėme septynerius metus. Buvo likę tik įsikurti ir džiaugtis. O dabar viskas visiškai sudegė. Nebeliko nieko“, – sielvartu dalijosi ukmergiškis.

Sudegė ne tik namas, bet ir visi jame buvę daiktai – nauja buitinė technika, už kurią dar teks išmokėti lizingą.

Liko indai ir rūbai, laikyti rūsyje, nes dar nebuvo įsirengę spintų.

Gaisro metu žmonės nenukentėjo. Namo šeimininkai gyveno vieni. „Vaikai jau suaugę, gyvena atskirai“, – sakė vyras.

Deja, gaisras vis tiek pareikalavo gyvybės – liepsnose žuvo namo šeimininkų šuo.

Šiuo metu šeima gyvena bute, kurį, persikėlę į pasistatytą namą, norėjo parduoti, bet to padaryti nesuspėjo.

Nuo ko galėjo kilti gaisras, kol kas nežinia. Liepsna prasidėjo terasoje – toje vietoje, kur nebuvo nei elektros instaliacijos, nei kitų įrenginių, kurie galėtų užsidegti.

Įtariant galimą padegimą dėl šio įvykio policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie nelaimę socialiniuose tinkluose paskelbė ir nuo gaisro nukentėjusiųjų dukra, prašydama prisidėti finansiškai, padedant atstatyti namą. „Džiaugiamės, kad visi liko gyvi, tačiau norėtume paprašyti geros valios žmonių, kas gali, padėti finansiškai. Labai Jums dėkojame“, – sakė ji.

Duomenys paramai: Artūras Blinstrubas, a. s. LT294010042900079088.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų