Liepsnojo ir namai, ir žolynai

Ukmergės PGT nuotr. Dega sodo namas. Ukmergės PGT nuotr. Dega sodo namas.

Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje praėjusią savaitę buvo tikras darbymetis – gaisrus gesino po kelis kartus per dieną.

Gegužės 5-ąją prieš pat vidurdienį gautas pranešimas, kad Ukmergėje, sodų masyve, dega namas.

Sodai – sunki užduotis ugniagesių technikai. Siauri pravažiavimai, posūkiuose susmaigstyti kuolai, akmenys ir tvoros, sustatytos iki paskutinio sklypo centimetro, apsunkina privažiavimą ir kliudo operatyvumui.

Atvykus ugniagesiams, šiferiu dengtas dviejų aukštų mūrinio namo stogas degė atvira liepsna. Stogas įgriuvo, išdegė namo vidus. Prie namo apdegė stovėjęs automobilis „Audi A6“. Gesindama gaisrą nukentėjo namo šeimininkė – apdegė rankos plaštaką. Medikai jai vietoje suteikė pirmąją pagalbą. Apsaugotas kitas 6 m atstumu esantis gyvenamasis namas.

Tą pačią dieną Ukmergėje, Žiedo gatvėje, degė žolė. Išdegė 2 arų žolynų plotas.

Gegužės 6-ąją gautas pranešimas, kad Taujėnų seniūnijos Varnėnų kaime traktorius, važiuodamas lauku, kliudė stulpą ir nutraukė elektros tiekimo laidus. Laidai pradėjo rūkti, nuo jų užsidegė ražienos. Išdegė apie 100 arų plotas. Ugniagesiai budėjo, kol atvyko ESO darbuotojai. Grįždami iš įvykio, tos pačios seniūnijos Balelių kaime pastebėjo neprižiūrimą laužą. Jį užgesino parankinėmis priemonėmis.

Tą patį vakarą, 22.23 val., gautas pranešimas, kad Deltuvos seniūnijos Jonuškų kaime dega plėvele dengtas šiltnamis ir ūkinis pastatas. Atvykus, šiltnamis, naudotas kaip sandėlis, degė atvira liepsna. Statinio viduje buvo sandėliuojami namų apyvokos daiktai, sendaikčiai, malkos, darbo įrankiai, statybinės medžiagos, du dujų balionai, degių medžiagų talpos ir keletas kanistrų su kuru. Išsaugotas medinis ūkinis pastatas, esantis už 6 metrų, apdegė tik dalis jo stogo.

Gegužės 4 d. Ukmergėje, Vytauto gatvėje, gavus pranešimą, kad moteris neatidaro buto, esančio trečiame aukšte, durų, per balkoną kopėčiomis patekta į patalpas. Bute rasta nukritusi moteris. Ji buvo sąmoninga. Į vidų įleisti policijos pareigūnai ir medikai.

Gegužės 7 d. pagalbos prireikė vienų bendruomeninių vaikų globos namų gyventojai – 14-metė įkišo koją tarp radiatoriaus sekcijų ir negalėjo ištraukti. Atvykę gelbėtojai panaudojo plėstuvą ir paauglę išlaisvino. Medikai nukentėjusiąją apžiūrėjo vietoje.

Tą pačią dieną Jaunimo gatvėje suteikta pagalba patenkant į butą penktame aukšte. Įleisti policijos pareigūnai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų