Spausdinti šį puslapį

Nuo telefoninių sukčių vėl nukentėjo patiklus ukmergiškis

Nuo telefoninių sukčių vėl nukentėjo patiklus ukmergiškis Nuo telefoninių sukčių vėl nukentėjo patiklus ukmergiškis

55 metų vyrui sausio 3 d. paskambinęs nepažįstamasis prisistatė esąs iš prevencijos tarnybos, vardu Tomas. Aiškino, kad iš jo internetinės banko sąskaitos kažkas bando paimti greitąjį kreditą. Esą vykdomas ikiteisminis tyrimas, tad reikia banko prisijungimo duomenų. Ukmergiškis telefonu juos padiktavo.

Sausio 7 d. tas pats asmuo telefonu pranešė, kad dėl jo sūnaus pradėtas ikiteisminis tyrimas ir gresia iki 2 metų laisvės atėmimo bausmė. Ukmergiškis Vilniuje prie prekybos centro ,,BIG“ susitikęs su atsiųstu asmeniu perdavė 2000 eurų už tai, kad būtų nutrauktas ikiteisminis tyrimas.

Prasitarus apie savo rūpesčius draugui, šis patarė geriau jau kreiptis į policiją. Patikrinęs sąskaitą patiklus vyras pasigedo 1150 eurų. Iš viso jam padaryta 3150 eurų žala. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policija darsyk ragina gyventojus būti apdairius ir išmintingus, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos ar kitų tarnybų pareigūnai, medikai, paskambinę telefonu, niekuomet neprašo perduoti grynųjų pinigų, padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų banko operacijų.

Policija pataria: paskambinusiems nepažįstamiems asmenims, kad ir kuo beprisistatytų, neatskleiskite savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Apie tokius sukčiavimo atvejus būtina pasikalbėti su savo vaikais ar vyresnio amžiaus artimaisiais.

 

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)