Spausdinti šį puslapį

Telefoninių sukčių aukos – dvi garbaus amžiaus ukmergiškės

Telefoniniai sukčiai išviliojo pinigus. Telefoniniai sukčiai išviliojo pinigus.

Šią savaitę nuo telefoninių sukčių nukentėjo dvi garbaus amžiaus Ukmergės gyventojos. Policijos pareigūnai pastebi, kad sukčiai jau kurpia naujos istorijos scenarijų.

Sausio 19 d. apie 16 val. aštuoniasdešimtmetei ukmergiškei paskambinęs asmuo prisistatė policijos darbuotoju. Skambinusysis paklausė, ar moteris pastaruoju metu apsipirkinėjo. Močiutė patvirtino prieš Kalėdas apsipirkinėjusi prekybos centre „Papartis“. Tuomet apsimetėlis pareigūnas aiškino, neva močiutė atsiskaitė padirbtais eurais ir tai užfiksavo vaizdo kameros. Jis pasakė, kad netrukus pas ją atvyks ekspertas, kuris patikrins, ar kiti pinigai nėra padirbti. Ukmergiškė paruošė pinigus, o po kelių minučių jai į duris jau skambino nepažįstamasis. Maždaug 30 metų vyriškis įėjęs į vidų pirmiausia paprašė atsigerti. Kol senutė atnešė vandens, vyras paėmė šalia telefono gulėjusius 260 eurų ir išėjo. Aštuoniasdešimtmetė suprato esanti apgauta.

92 metų Ukmergės gyventoja buvo apgauta ir apiplėšta sausio 20 d. Sukčius senolei paskambino apie 13 val. Prisistatęs policijos pareigūnu vyriškis pasakojo seną istoriją: sūnus sužalojo nėščią moterį, reikalingi pinigai žalai atlyginti. Močiutė paruošė 3000 eurų, tačiau, kai atėjo į namus vyras paimti pinigų, ji pareikalavo parodyti asmens dokumentus. Vyriškis pastūmė senolę, ištraukė iš rankos pinigus ir pasišalino iš namų.

Ukmergės rajono policijos komisariato tyrėjai aiškinasi šiuos nusikaltimus. Kol kas įtariamieji nenustatyti.

Policija darsyk ragina gyventojus būti apdairius ir išmintingus, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos ar kitų tarnybų pareigūnai, medikai, paskambinę telefonu, niekuomet neprašo perduoti grynųjų pinigų, padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų banko operacijų. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Apie tokius sukčiavimo atvejus būtina pasikalbėti su savo vaikais ar vyresnio amžiaus artimaisiais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)