Sukčiai apsimeta butų ūkio darbuotojais

Sukčiai apsimeta butų ūkio darbuotojais Sukčiai apsimeta butų ūkio darbuotojais

UAB Ukmergės butų ūkis informuoja, kad pastaruoju metu telefoniniai sukčiai pradėjo apsimetinėti jų įmonės ar tiesiog „komunalinio ūkio“ darbuotojais.

Apsimetėlių teigimu, gyventojai sumokėjo už paslaugas padirbtais pinigais arba jų mokėjimas buvo neužskaitytas, todėl vėliau reikalaujama sumokėti iš naujo ar prašoma parodyti kitus turimus pinigus. Neva nustatyti pinigų tikrumą.

Ukmergės butų ūkis niekada neskambina gyventojams dėl padirbtų pinigų ir niekada nevažiuoja į namus tikrinti pinigų. Gyventojai raginami būti atsargūs ir sulaukę panašaus skambučio – nedelsiant pranešti policijai numeriu 112.

Jei kyla neaiškumų dėl įmonės veiklos, gyventojai raginami skambinti telefonu (8 340) 65233.

Pastarosiomis dienomis policijoje gauta net 10 pranešimų apie sukčių skambučius.

Sausio 4 d. ukmergiškiui paskambinęs asmuo prisistatė iš policijos ir paaiškino, kad atvyks keisti pinigų.

Sausio 5 d. gauta žinių apie tris sukčių skambučius. Moteriai skambinęs asmuo prisistatė esantis iš „komunalinių paslaugų“ ir teigė, kad jos mokėjimą už paslaugas sustabdė kriminalinė policija. Vėliau ji buvo sujungta su tariamu kriminalistu, kuris klausinėjo, kokiomis kupiūromis buvo mokėta.

Panašaus skambučio sulaukė vienas vyriškis. Kitam  paskambinę sukčiai sakė, kad atvažiuos iš miesto būsto skyriaus patikrinti pinigų, nes jo sąskaitos esą apmokėtos padirbtais pinigais.

Gyventojus sukčiai atakavo ir sausio 8 d. Moteriai paskambinęs vyras prisistatė Tomu Počėsa iš butų ūkio ir pasakė, kad ji „Maximoje“ atsiskaitė padirbtais pinigais.

Kitam ukmergiškiui „komunalinio ūkio“ specialistai pranešė, kad jo metų mokesčiai anuliuoti. Iš trečio reikalavo bankininkystės prisijungimo kodų.

Dar vienas skambutis: „policijos pareigūnas“ pranešė, kad blogai apmokėtos komunalinės paslaugos, nori atvažiuoti į namus ir išsiaiškinti.

Deja, mūsų rajono gyventoja buvo apgauta telefoninių sukčių...

Sausio 9 d. policijai moteris pasakojo, kad jai paskambinęs į laidinį telefoną vyriškis prisistatė esantis iš butų ūkio. Jo teigimu, gyventoja sumokėjusi mokesčius netikrais eurais, tad jis ateis patikrinti namuose turimų pinigų.

Po maždaug pusvalandžio atėjusiam nepažįstamajam, prisistačiusiam policijos pareigūnu Mariumi Ramanausku, padavė patikrinti 1540 eurų. Paėmęs pinigus, jis išeidamas pasakė, kad eina patikrinti jų į automobilį. Išėjus vyriškiui, šeimininkė pasigedo savo mobilaus telefono „Sony Ericsson“ ir tada suprato, kad buvo apgauta.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # xxx 2017-01-13 08:23
Kad nereikia ir apsimetinet,ten panasus ir dirba!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų