Spausdinti šį puslapį

FNTT tyrime minimi ir ukmergiškiai

FNTT atliekamame tyrime dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros veiklos minima ir Ukmergė.

Portalas Delfi savaitgalį paskelbė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) atliko kratas Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, o jos vadovas ir dar trys asmenys iš agentūros tapo specialiaisiais liudytojais.

FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius portalui patvirtino apie atliekamą tyrimą dėl europinės paramos pasisavinimo, tačiau kratos atliktos ne tik dėl šio tyrimo – kai kurie jų yra vėlesni nei neteisėtas bandymas gauti beveik 4 mln. eurų vertės Europos Sąjungos ir Lietuvos biudžeto paramą pagal Kaimo plėtros programą.

Delfi duomenimis, į grupę susibūrę asmenys vykdė nusikalstamą veiką ir naudojo Baltijos šalyse registruotas įmones: „Italtools“, „Loritex“, „PGD“, P-System OU, „Žagarės inžinerija“, „Rorio statyba“, „Rovaltra“, „Biržų žemtiekimas“, „SV technika“.

Delfi skelbia: „Turimais duomenimis, pasisavinti paramos pinigus padėjo ir pačios Nacionalinės mokėjimo agentūros bei Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai, kurie dokumentuose galimai fiksavo melagingą informaciją.

Aiškėja, kad dalies įsigyjamos įrangos kainos galėjo būti dirbtinai pakeltos, klastojant tikrąjį gamintoją, dalis įrangos net nepirkta, nors kontrolės institucijoms buvo demonstruojama neveikianti arba įmonėms nepriklausanti technika, klastoti dokumentai, organizuoti fiktyvūs viešieji konkursai, paramos lėšos legalizuotos finansuojant kitus projektus, perkant transportą ir nekilnojamąjį turtą asmeniniam naudojimui.

Dalis lėšų buvo išgryninta. Galimai taikyta tokia schema: pavyzdžiui, įmonė turi sumontuoti vaisių ir daržovių surinkimo, apdorojimo ir perdirbimo cechą, ji deklaruoja įsigyjanti įvairios rūšies įrangą, bet tik ant popieriaus. Tuomet palankūs Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai popieriuje nurodo, kad įranga įsigyta ir sumontuota, nors jos iš tiesų nėra“.

Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas valstybinis veterinarijos inspektorius Ričardas Gleiznys pirmadienį sakė visiškai nieko apie šią istoriją nežinantis, savaitgalį buvo išvykęs ir nieko nei skaitęs, nei girdėjęs.

Tarp įmonių minima Ukmergės rajone Viškonyse registruota UAB „Rorio statyba“. Ukmergės rajono tarybos narys „valstietis“ Romas Pivoras, kurio sūnus vadovauja minėtai įmonei, patikino, kad jų šeimai minimi faktai buvusi didžiulė staigmena. Politikas svarsto, kad įmonės išimtos iš konteksto, su sūnumi esą jokių tarnybų tyrėjai nei buvo susitikę, nei domėjęsi veikla.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)