Sučiupo cigarečių kontrabandininką

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai surado ir konfiskavo kontrabandines cigaretes, kurių muitinė vertė beveik 7 tūkst. eurų.

Cigarečių dėžes kraunantis asmuo buvo sulaikytas vėlų vasario 6 d. vakarą. Policijos pareigūnai turėjo išankstinės informacijos, kad 43-jų metų Ukmergės miesto gyventojas verčiasi cigarečių kontrabanda.

Asmuo buvo stebimas, o vėliau sulaikytas „Vienybės“ sodų bendrijoje, prie savo namelio, bekraunantis cigarečių dėžes. Jam susitikimas su policijos pareigūnais buvo labai netikėtas. Pareigūnai rado ir konfiskavo 2496 pakelius cigarečių „Fest“ ir „NZ Gold Super Slim“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Jų muitinė vertė - 6722 eurai.

Vyras buvo pristatytas policijos komisariatą. Pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 8 d. dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Kadangi šis pažeidimas padarytas pakartotinai per metus, numatyta bauda yra nuo 5200 iki 6000 eurų.

Pernai rajono policijos pareigūnai iš viso konfiskavo 9239 pakelius kontrabandinių cigarečių. Praėjusių metų ketvirtą ketvirtį bendrovės „Nielsen“ atliktas tuščių pakelių tyrimas parodė, kad 14,9 proc. cigarečių Ukmergėje yra nelegalios. Šis rodiklis yra daugiau nei 2 proc. mažesnis nei šalies vidurkis, kuris siekė 17,5 proc.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų