Spausdinti šį puslapį

Vežė vogtą automobilį

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė apie sulaikytą vogtą transporto priemonę, kurią gabeno Ukmergės gyventojas. Prancūzijoje pavogtas ir šios šalies teisėsaugininkų ieškotas automobilis BMW automobilvežiu buvo vežamas į Lietuvą.

Praėjusią savaitę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Scania“. Informuojama, kad lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 55 metų Ukmergės gyventojas. Jo bei „Scania“ dokumentai, teigiama, buvo nepriekaištingi.

Automobilvežiu į Lietuvą buvo gabenamos 8 naudotos mašinos. Pasieniečiams tikrinant jų dokumentus paaiškėjo, kad Prancūzijoje registruotas trečios serijos BMW yra ieškomas. 2016 m. pagamintos transporto priemonės paiešką prancūzų policija paskelbė šių metų kovą.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. BMW buvo nukeltas nuo automobilvežio ir yra saugomas Kalvarijos užkardoje.

Ukmergiškiui, kuris yra samdomas transportavimo paslaugas teikiančios bendrovės darbuotojas, leista tęsti kelionę ir toliau gabenti kitas 7 mašinas.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 37, įtariama, vogtas transporto priemones. Daugiausia tokių mašinų – 13 – sulaikyta pasienyje su Lenkija, prie sienos su Baltarusija – 12.

UŽ inf.

 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)