Spausdinti šį puslapį

Gyventojams skambinėja telefoniniai sukčiai

Sukčių rankose telefonas tampa priemone pinigams iš patiklių žmonių išvilioti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sukčių rankose telefonas tampa priemone pinigams iš patiklių žmonių išvilioti. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Liepos 17 d. policija gavo dviejų ukmergiškių pranešimus apie tai, kad joms skambino telefoniniai sukčiai.

Keistų skambučių sulaukė po vidurdienio. Vienai Ukmergės gyventojai paskambinęs asmuo prisistatė Ričardu Kazlausku. Jis sakė esantis iš policijos ir teigė, kad moteris vaistinėje ir parduotuvėje atsiskaitė padirbtais pinigais. Skambinusysis teiravosi, ar pranešėja namuose turi 50 eurų kupiūrų. Moteris nepasimetė – jokių savo asmeninių duomenų nepasakė, o padėjusi ragelį apie skambutį tuojau pranešė policijai.

Netrukus policija sulaukė dar vienos ukmergiškės pranešimo. Moteris papasakojo, kad jos kaimynei į fiksuoto ryšio telefoną paskambino sukčius. Prisistatė esantis savivaldybės darbuotojas, o kiek vėliau jau sakė esantis policijos pareigūnas.

Senyvo amžiaus moteriai jis ėmė aiškinti, neva ši jau nuo 2015 m. moka mokesčius padirbtomis eurų kupiūromis. Prašė suskaičiuoti visus pinigus ir sakė atvažiuosiąs jų patikrinti. Močiutė pasakė, kad turi tik 100 eurų. Baigusi pokalbį apie skambutį ji prasitarė kaimynei, kuri ir pranešė policijai.

Policijos pareigūnai dėkoja gyventojams, pranešusiems apie įvykius pagalbos telefonu 112.

Pataria: neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, neatiduokite jiems savo santaupų.

Kalbėkite su giminaičiais ar šalia gyvenančiais vienišais vyresnio amžiaus kaimynais.

Primename, kad policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų, o pareigūnai tarnybos metu visada dėvi uniformą.

Butų ūkio darbuotojai, elektros tinklų, socialinės darbuotojos, pašto darbuotojos, policijos pareigūnai  niekada neprašo parodyti pinigų, jų netikrina.

Jei kyla nors mažiausias įtarimas, kreipkitės pagalbos tel. 112.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)