Spausdinti šį puslapį

Sukčiai skambinėja iš užsienio

Savaitgalį šalies mobiliojo ryšio vartotojus užplūdo neaiškūs skambučiai iš užsienio. Teigiama, kad tai – sukčiai, kurių reikia saugotis. Nežinomo numerio skambučių sulaukė ir daugybė ukmergiškių.

Apie tai žmonės pranešė socialiniuose tinkluose. Paaiškėjo, kad Lietuvos mobiliojo ryšio abonentams skambinama iš Mozambiko.

Šalies žiniasklaida skelbia, kad gyventojai turėtų būti labai atsargūs, antraip turės papildomų išlaidų. Svarbiausia tokiais atvejais – neperskambinti neaiškiais, nežinomais numeriais, nes tai gali nemenka suma padidinti telefono sąskaitą.

Aiškinama, kad sukčiai skambina tikėdamiesi, jog pakelsite telefono ragelį arba radę praleistą skambutį perskambinsite nežinomu numeriu. Perskambinus numeris kitame gale apmokestinamas papildomu tarifu. Jei paskambinus būna užimtas signalas, mokestis vis tiek nuskaičiuojamas.

Žmonėms, manantiems, kad su jais bandė susisiekti sukčiai, siūloma kreiptis į savo operatorių.

Gavus pranešimų apie tokius įvykius, pavyzdžiui, „Tele2“ klientams skambučiai į Mozambiką kol kas yra blokuojami. Žadama išsamiau aiškintis situaciją.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)