Spausdinti šį puslapį

Po kraupaus verslininko nužudymo Ukmergėje – policijos žinia: žudiko pėdsakai aptikti Šveicarijoje

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kas ir kodėl Ukmergėje nužudė keistuolį verslininką, tačiau žudiko paieškos gali užtrukti, nes jis paspruko iš Lietuvos.

Bėglio pėdsakai aptikti Šveicarijoje.

Varžytynėse namą įsigijęs verslininkas net įtarti negalėjo, kad naujasis pirkinys taps jo nužudymo priežastimi. „Vyras buvo nužudytas dėl šio namo, kurį savininkas prarado dėl skolų. Su nauju savininku jis bandė susitarti, kad šis grąžintų namą, bet nepavyko, todėl nušovė“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą dėl 47 metų vyriškio nužudymo kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis.

Kad šį nusikaltimą galėjo įvykdyti šis 49 metų anksčiau reikalų su teisėsauga turėjęs asmuo, pareigūnai įtarė iš karto, tačiau neatmetė ir kitų galimų nusikaltimo versijų.

Dabar, praėjus daugiau kaip savaitei po nusikaltimo, versija liko tik viena – kaip benamis atrodęs milijonierius nužudytas dėl namo.

Nors įtariamasis aiškus, policininkams jo sulaikyti ir apklausti kol kas nepavyko. Išsiaiškinta, kad vyriškis iškart po žmogžudystės susikrovė daiktus ir pabėgo į užsienį. „Jis išvyko į Šveicariją, dabar bandysime jį iš ten atsivežti. Tai užtruks“, – kalbėjo prokuroras.

Žmogžudystė name, dėl kurio kilo ginčas, buvo įvykdyta rugsėjo 10-osios rytą, o nužudytojo kūnas rastas tos pačios dienos vakare.

Jį aptiko verslininko draugas, kuris tą dieną bandė susisiekti su savo bičiuliu telefonu, o kai jis neatsiliepė, nusprendė užsukti į svečius. Durų jam niekas neatidarė, todėl vyras nusprendė pažiūrėti pro langą ir išvydo kraujo dėmes.

Supratęs, kad jo draugui galėjo įvykti nelaimė, vyras surinko Bendrojo pagalbos centro numerį. Į įvykio vietą iškart išsiųsti policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai, tačiau ir jie į namo vidų patekti negalėjo. Kaip paaiškėjo vėliau, namo durys buvo užremtos iš vidaus, todėl pareigūnai įtarė, kad žudikas dar gali būti viduje.

Į pagalbą buvo pakviesti „Aro“ pareigūnai, tačiau kai jie pateko į vidų, žudikas jau keliavo į Šveicariją.

Verslininkas buvo nužudytas keliais šūviais. Vyrui buvo šauta į galvą ir krūtinę. Jis mirė iškart. Apžiūrėdami lavoną kriminalistai jo kišenėse aptiko apie 3000 eurų, todėl iškart atmetė versiją, kad vyras nužudytas bandant jį apiplėšti. Vėliau nustatyta, jog mirusysis turėjo daug nekilnojamojo turto ne tik Ukmergėje, bet Ir Vilniuje, Kaune, nors pažvelgus į jį net įtarti negalėjai, kad vyras valdo milijonus.

Asta Kuznecovaitė

„Lietuvos rytas“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)