Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškio nužudymu įtariamas vyras parvežtas iš Šveicarijos

Policija surado ir iš Šveicarijos pargabeno vyrą, įtariamą nušovus ukmergiškį. Ši plačiai pagarsėjusi žmogžudystė buvo įvykdyta rugsėjo mėnesį.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas paskelbė, kad užsienyje slapstęsis nužudymu įtariamas vyras perduotas Lietuvos Respublikai, tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Jis įvykdytas rugsėjo 10 d. Apie 20 val. Ukmergės Linų gatvėje esančiame name buvo aptiktas mirusio vyro (gimusio 1973 m.) kūnas su šautinėmis žaizdomis. Nedelsdami sostinės kriminalistai ėmėsi ieškoti galimo įtariamojo.

Atlikus intensyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatytas galimai šį nusikaltimą įvykdęs asmuo, kuris po nusikaltimo spėjo pasprukti ne tik iš įvykio vietos, bet ir iš Lietuvos.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, kuruojantis šį ikiteisminį tyrimą, rugsėjo mėnesį paskelbė įtariamojo paiešką, o Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį dėl įtariamojo suėmimo.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnais, buvo nustatyta įtariamojo buvimo vieta užsienyje bei imtasi veiksmų sulaikyti įtariamąjį.

Spalio mėnesį bendradarbiaujant Lietuvos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnams, įtariamasis buvo sulaikytas Šveicarijoje ir lapkričio pradžioje perduotas Lietuvos Respublikai. Šiuo metu atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai, siekiant nustatyti visas nusikaltimo padarymo aplinkybes.

Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – dviejų mėnesių suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Esame skelbę, kad žudiko auka tapusio ukmergiškio kūnas buvo rastas name, kurį jis nusipirko varžytinėse. Nušautą vyrą rado jo draugas ir apie tai pranešė policijai.

Pareigūnai įtarė, kad žudikas gali būti viduje, tad į pagalbą buvo pakviesti „Aro“ pareigūnai, tačiau, jiems įėjus į vidų, rastas tik vyras su šautine žaizda.

Iš namo niekas nedingo, o nužudytojo kišenėse rasta per 3 000 eurų.

Ukmergėje šis vyras buvo vadintas milijonieriumi, vertėsi prekyba nekilnojamuoju turtu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)