Spausdinti šį puslapį

Suimtas moterį apiplėšęs jaunuolis

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai išsiaiškino gruodžio 29 d. įvykdytą plėšimą. Įtariamasis – 20-metis miesto gyventojas –suimtas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad nusikaltimą įtariamasis įvykdė gruodžio 29-ą dieną.

Auką pasirinko apie 14 val. Maironio gatvės daugiabučio laiptinėje. Čia gyvenanti 71-ų metų moteris laiptinėje tikrino pašto dėžutę. Iš nugaros pribėgęs jaunuolis iš rankų jai ištraukė pirkinių krepšį su ratukais. Jaunuolis bėgdamas iš krepšio ištraukė piniginę, o krepšį numetė ir pabėgo per kiemus link Vaižganto gatvės. Pagrobtoje piniginėje buvo banko kortelės, 60 eurų, įvairios nuolaidų kortelės. Nukentėjusiajai buvo padaryta 70 eurų žala.

Įtariamąjį policija nustatė ir sulaikė jau kitą dieną, o gruodžio 31-ąją buvo kreiptasi dėl kardomosios priemonės skyrimo. Įtariamajam pareikštas įtarimas įvykdžius nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 180 str. 1 dalyje (plėšimas).

Ukmergės rajono apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Įtariamasis policijai žinomas, jau teistas 5 kartus. Iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas prieš keturis mėnesius.

Pasak A. Krogertienės, šį nusikaltimą padėjo atskleisti vaizdo stebėjimo kameros.

Gruodžio pabaigoje Ukmergėje buvo įvykdyti dar du panašūs apiplėšimai. Viduryje dienos nuo nusikaltėlių nukentėjo pagyvenusios moterys.

Gruodžio 21 d., apie vidurdienį, Vytauto gatvėje, namo kieme, prie moters iš už nugaros pribėgęs jaunuolis iš pirkinių krepšio ištraukė piniginę ir paspruko. Piniginėje buvo 208 eurai, dokumentai, nuolaidų kortelės.

Nukentėjusiosios teigimu, užpuolikas buvo 16–20 metų amžiaus, smulkaus kūno sudėjimo, apie 160 cm ūgio, vilkėjo juodą striukę, mūvėjo juodas kelnes.

Gruodžio 22 d., apie 13 val., senyvo amžiaus ukmergiškė buvo apvogta Vaižganto kapinėse.

Moteris policijai pasakojo tvarkiusi kapą, o juodą medžiaginį maišą pasidėjusi ant šalia esančio suolelio. Betvarkant, pribėgo jaunas vyriškis, kuris pagriebė maišą ir nubėgo. Maiše buvo piniginė, joje – apie 180 eurų ir nuolaidų kortelės.

Nukentėjusiosios teigimu, šviesaus gymio užpuolikas vilkėjo pilkos spalvos kelnes ir džemperį.

Policija kol kas šių nusikaltimų su sulaikytu asmeniu nesieja.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)