Spausdinti šį puslapį

Nuo vagių iš Ukrainos nukentėjo ir ukmergiškiai

Mūsų šalyje lankęsi ukrainiečiai įvairiose Lietuvos vietovėse įvykdė 5 vagystes. Mūsų šalyje lankęsi ukrainiečiai įvairiose Lietuvos vietovėse įvykdė 5 vagystes.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai vagystėmis pareikšti 6 Ukrainos piliečiams: penkioms moterims ir vienam vyrui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų spalio mėnesį mūsų šalyje lankęsi bendrininkų grupės nariai įvairiose Lietuvos vietovėse įvykdė 5 vagystes iš gyvenamųjų patalpų.

Įtariama, kad nuo šios grupės nukentėjo žmonės, gyvenantys Anykščių rajone, Utenoje, Kazlų Rūdos savivaldybėje, Ukmergėje bei Prienų rajone. Bendrininkų iš žmonių galimai pavogtos pinigų sumos svyravo nuo 180 iki 10 tūkst. eurų, iš viso jie pavogė svetimo turto už daugiau kaip 28 tūkst. eurų. Tyrimo duomenimis, Ukrainos piliečiai kėsinosi apvogti ir Vilniaus rajone gyvenančią moterį, tačiau, neradę vertingų daiktų, iš jos namo pasišalino.

Įtariama, kad po Lietuvą bendrininkų grupės nariai keliavo vyriškio vairuojamu automobiliu. Tai prašydamos vandens atsigerti, tai siūlydamos pirkti jų atvežtas prekes, į gyventojų namus, manoma, apgaule patekdavo moterys. Kol vienos bendraudavo su šeimininkais ir nukreipdavo jų dėmesį, kitos tuo metu ieškodavo pinigų bei kitų vertingų daiktų. Tyrimo duomenimis, apvogusios šeimininkus, iš namų jos greitai išeidavo ir, susėdusios į jų laukiantį automobilį, išvykdavo.

Bendrininkų grupės narius policijos pareigūnai sulaikė praėjusių metų spalio 28 d. Vilniuje, jų nuomojamame bute.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Penki kaltinamieji teismo laukia suimti, vienai moteriai skirta švelnesnė, su laisvės atėmimu nesusijusi, kardomoji priemonė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)