Aplinkosaugininkai sulaikė taurųjį elnią neteisėtai sumedžiojusius asmenis

Sausio viduryje Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami medžioklės kontrolės reidą Ukmergės rajone sulaikė keturis asmenis, gabenančius neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patiną.

Aplinkos apsaugos departamentas skelbia, kad visiems keturiems asmenims surašyti protokolai pagal administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 290 str. 7 d. už neteisėtai sumedžioto žvėries gabenimą – bauda iki 1800 Eur.

Šauliui teks atsakyti ir pagal ANK 290 str. 8 d. už neteisėtai sumedžiotą žvėrį: bauda iki 1800 Eur ir teisės medžioti atėmimas iki 5 metų. Taip pat jis turės atlyginti aplinkai padarytą žalą – 6143,7 Eur, iš jo paimtas graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu. Paimtas ir visureigis, kuriuo buvo vežamas neteisėtai sumedžiotas žvėris.

„Aplinkosaugininkams atvykus į numatomą patikrinti teritoriją ir išvažiavus iš miško, jų automobilį sustabdė policijos ekipažas. Nors taip pasitaiko dažnai, šį kartą buvo keisčiau, nes po patikrinimo policijos pareigūnai apsisuko ir grįžo atgal.

Netrukus aplinkosaugininkai pamatė kito atvažiuojančio automobilio šviesas. Jį sustabdžius ir patikrinus paaiškėjo, kad automobiliu važiavo keturi asmenys iš skirtingų šeimos ūkių, nesilaikydami karantino sąlygų reikalavimų. Du asmenys – tą vakarą medžioję du Ukmergės r. medžiotojų klubo „Lėnas“ nariai, kiti du asmenys – Ukmergės rajono policijos pareigūnas ir Vilniuje gyvenantis advokatas“, – skelbiama departamento pranešime.

Asmenys neslėpė, kad apie aplinkosaugininkų vykdomą medžioklės kontrolės reidą juos informavo policijos ekipažas. Pranešta buvo per vėlai, tad išvengti patikrinimo ar paslėpti visureigio bagažinėje vežamą neteisėtai sumedžiotą tauriojo elnio patiną nebebuvo galimybės.

Patikrinus medžioklės lapą paaiškėjo, kad jame nėra duomenų apie sumedžiotą žvėrį, o susisiekus su klubo pirmininku paaiškėjo, kad medžioklės ploto vienete limitas išnaudotas jau gruodžio pradžioje ir apie tai informuoti visi klubo nariai.

Medžiojant nesilaikyta ne tik medžioklės taisyklių, bet ir medžioklės etikos, nes žvėris pribaigtas artimu šūviu į galvą, nekreipiant dėmesio, kad trofėjus bus sugadintas.

Šaulys patvirtino, kad žinojo apie pasibaigusį tauriųjų elnių limitą, medžioklės vadovas tai patvirtino.

Bylos perduotos Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams spręsti dėl įrankių ir priemonių konfiskavimo ir nuobaudų dydžio. Dėl karantino sąlygų nesilaikymo kreiptasi į policiją, o dėl galimai neteisėtų pareigūnų veiksmų – į policijos imuniteto tarnybą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Gal 2021-01-20 07:38
Varnui laikas i pensija?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # 77 2021-01-20 10:18
O kuo cia detas Varnas? Jo juk ten nebuvo. Klausimas kuo viskas baigsis- ar nesibaigs niekuo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Tai 2021-01-20 12:06
kas už patruliu darba atsakingas?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # alkanas 2021-01-20 08:55
gal nebeturėjo ką valgyti :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Abasas 2021-01-20 11:05
Ane balciunioko darbas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # O tai kas kiti du? 2021-01-20 15:36
Juk paprasti piliečiai šiais laikais jau nebemedžioja,nepateksi taip lengvai į burelį be "užtariamojo žodžio ar naudingos draugystės"?O ir ekipažas"patruliavęs"šalia,kad medžioklės nieks nutrukdytų,irgi paviešintas turi būt.Juk ne už AČIŪ dirbo-sava dalis turėjo pasiekt koncervais ar skerdiena-anokia čia naujiena.Tad pirmyn redakcija,parodykit raumenį,parašykit viską kaip yra realiai,pavardėmis ir vardais,o ne tik inicialais.O jei nesigauna ar kažkas trukdo taip padaryti parašykit kas TRUKDO.Bus tada jums didelė pagarba,kad paviešinsit tokius musorus ir kitus brakonierius.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Įdomu 2021-01-21 09:13
Kodėl pakoregavot straipsnį?Kur dingo ir kodėl šį dalis "-kiti du asmenys – Ukmergės rajono policijos pareigūnas E. B. ir Vilniuje gyvenantis advokatas L. J., – rašoma AAD pranešime. "Gal sulaukėt skambučio jau;))
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Klausimas 2021-01-21 10:34
O tai tu mentu kur an suherio stovejo ir pranese apie aplinkosaugininkus niekas nebaus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Durnas klausimas 2021-01-21 19:58
Aisku kad nieko nebus. Tai kas ant sukerio tada kita karta stovetu?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Pastebejimas 2021-01-21 10:47
Visi Ukmerges policijos pareigunai yra sustri tol kol vilki uniforma, be uniformos jie net i gatve bijo iseit, o isejus i pencija ju laukia labai sunkus laikai, nes niekas ju nenori priimti dirbti, kiti pradeda kersyt jiems ir taip toliau. Ramybe turi kriminalistai ir tie kurie nepatruliavo ir nieko nebaude. Kas liecia visus patruliavusius pareigunus visi puikiai zino kaip jiems sekasi bunant pencijoj. Atvirai pasakius tragedija
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Tttttt 2021-01-21 19:46
galvute ir liezuvis, dg.sioje genetikoje nieko netasta
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # ccc 2021-01-24 15:24
kodel neraso kas buvo policijos pareigunai? nes tiesa per daug šokiruotų? :) bet čia ukmergė, vistiek viskas nutils ir kaltų nebus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų