Spausdinti šį puslapį

Sukčiai darbuojasi socialiniuose tinkluose

Asta Krogertienė

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Pirkite internete tik iš patikimų pardavėjų, nesigundykite maža prekės kaina – tai patarimas, kurį nuolat akcentuojame, kalbėdami apie sukčiavimus. Deja, gyventojai dažnai susigundo patraukliu pasiūlymu ir užkimba ant sukčių kabliuko.

Vienas iš dažniausių sukčiavimo būdų socialiniuose tinkluose – daiktų už mažą kainą pardavinėjimas. Neseniai užregistruotas labai tipiškas pranešimas.

Feisbuko puslapyje ,,Perku-parduodu“ ukmergiškis rado skelbimą, kad asmuo, pasivadinęs Ainoru, parduoda naudotą akumuliatorinį suktuką „Makita“, kurį įvertino 70 eurų.

Pirkėjas per programėlę „Messenger“ parašė pardavėjui, susitarė dėl suktuko pirkimo, o vėliau per „Perlo“ terminalą pervedė 70 eurų.

Sandorio dalyviai sutarė, kad įrankį pardavėjas perduos į autobusą, vykstantį iš Tauragės į Ukmergę. Deja, pirkėjas prekės taip ir nesulaukė, pabandžius susisiekti su pardavėju, jo telefonas buvo išjungtas. Supratęs, kad buvo apgautas, jis apie tai pranešė policijai.

Visais atvejais, kai susiduriate su sukčiais, informuokite policiją skubiosios pagalbos telefonu 112.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)