Spausdinti šį puslapį

Vagys išplėšė bažnyčios seifą

Į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią sekmadienį kviesti policijos pareigūnai. Į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią sekmadienį kviesti policijos pareigūnai.

Savaitgalį buvo apvogta Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia. Vagystė įvykdyta naktį į lapkričio 13-ąją.

Sekmadienį laikyti šv. Mišių atėjęs klebonas pamatė, kad zakristijoje stovintis seifas išplėštas. Išlaužus jo duris, buvo pavogti pinigai – apie 7 000 eurų.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Ukmergės dekanato dekanas Raimundas Kazaitis apie vagystę iš karto pranešė policijai. Pareigūnai atvyko prieš pirmąsias, 9 valandą aukojamas, sekmadienio Mišias. Visą pusdienį tą sekmadienį maldos namuose darbavosi policijos kriminalistai.

Spėjama, kad vienas ar keli vagys į maldos namus pateko iš anksto atkabinus pagrindinių durų kablį ir išlaužus medines grotas.

Šv. Mišių pradžioje klebonas apie vagystę apgailestaudamas informavo ir tikinčiuosius. Liūdnas sutapimas, bet kaip tik tą sekmadienį katalikų pasaulis minėjo Pasaulinę vargstančiųjų dieną...

Klebonas užsiminė, kad jau kurį laiką kai kurie ženklai rodė apie  tai, kad bažnyčios aplinkoje sukiojasi piktavaliai. Penktadienį buvo pavogti vieni bažnyčios raktai, o praėjusią savaitę  maldos namuose rastos išplėštos aukų dėžutės. Klebonas sakė, kad dėžutes prieš tai buvo ištuštinęs, taigi nuostolis buvęs nedidelis.

Pasak klebono R. Kazaičio, ateityje bažnyčioje bus įdiegtos apsaugos priemonės.

Klebonas sakė, kad tokių didelių nuostolių dėl vagystės bažnyčioje tenka patirti pirmą kartą. Tai labai skausminga tiek materialiai, tiek morališkai. Tikisi, kad nusikaltėlis bus išaiškintas.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia – ne vienintelė Lietuvoje, kurioje pastarosiomis dienomis darbavosi vagys. Policija skelbia, kad lapkričio 12 d. iš Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje esančių aukų dėžučių pavogti pinigai – apvogtos dvi aukų dėžutės. Iš jų pagrobta 500 eurų.

Prieš mėnesį, spalio 11 d., pajūryje iš  Šventosios bažnyčios ilgapirščiai nugvelbė aukų dėžutę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)