Atskleisti nusikaltimus padėjo vaizdo stebėjimo kameros

„Ukmergės žiniose“ rašėme apie atskleistą Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vagystę.

Generalinė prokuratūra ir Utenos apskr. VPK patikslino šią informaciją. Skelbiama, kad teismas patenkino Utenos apylinkės prokuratūros prašymą ir skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 22-ejų metų Ukmergės rajono gyventojui L. S. Šis jaunuolis įtariamas du kartus apvogęs bažnyčią Anykščiuose. Taip pat jis įtariamas apvogęs Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią.

Spalio 31-osios vakare jis įtariamas, matant žmonėms, pavogęs  Anykščių Šv. Mato Evangelisto bažnyčios aukų dėžutę su joje buvusiais pinigais.

Lapkričio 10-osios vakare, kaip manoma, tas pats įtariamasis išlaužė metalinės aukų dėžutės stalčių ir pagrobė joje buvusius pinigus. Iš viso bažnyčiai padarytas 620 eurų nuostolis.

„Dėl vagysčių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovauja Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai įtariamąjį nustatė analizuodami vaizdo medžiagoje užfiksuotą vagystę iš Anykščių Šv. Mato Evangelisto bažnyčios. Jaunas vyras policijai yra gerai žinomas dėl anksčiau įvykdytų vagysčių, plėšimo ir sukčiavimų.

Policijos pareigūnams įtariamąjį sulaikius, lapkričio 18 dieną prokuroras A. Miečius kreipėsi į Utenos apylinkės teismo Utenos rūmus prašydamas L. S. suimti. Teismas prokuroro pareiškimą patenkino, įtariamasis suimtas dviem mėnesiams.

Kratos metu taip pat buvo rasta galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų, tiksli jų sudėtis paaiškės po ekspertizės“, – skelbiama pranešime.

Priminsime, kad  Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia buvo apvogta lapkričio 13-osios rytą. Išlaužus zakristijoje buvusio seifo duris, iš jo pavogta 7 000 eurų.

Dėl šio nusikaltimo Ukmergės policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad nusikaltimas atskleistas bendradarbiaujant komisariatų pareigūnams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų