Spausdinti šį puslapį

Lėne – pasaulio turizmo lyderių desantas

Iškilmingai sutinkami svečiai. Daivos Zimblienės nuotr. Iškilmingai sutinkami svečiai. Daivos Zimblienės nuotr.

Miesto šventės išvakarėse Ukmergę aplankė pasaulio turizmo lyderiai iš daugiau nei 20-ies šalių.

Svečius iš Australijos, Singapūro, Norvegijos, Graikijos, Bulgarijos, Gruzijos, Ispanijos, Juodkalnijos, Serbijos, Latvijos bei kitų šalių Užugiryje pasitiko Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė, Kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė bei Kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“.

Kraštotyros muziejaus Užugirio skyriaus Edukacijų centre jų laukė smetoniškos vaišės: silkė, rūkyti lašiniai, sūris, varškės kastinis, karštos bulvės, bulvių plokštainis ir kiti užkandžiai, taip pat įvairūs gėrimai. Čia svečiai turėjo galimybę stebėti, kaip kepamas šakotis.

Antano Smetonos dvare buvo pristatyta išskirtinė programa „Viena diena prezidento dvare“. Užsieniečiai žavėjosi ir fotografavo bei filmavo juos pasitikusius prieškario laikų personažus – šienpjovius, prezidentą Smetoną su prezidentiene, jų tarnus, prie ežero žlugtą skalbiančias moteris, prieškario žaidimus žaidžiančius vaikus, įkyrų žydelį, stotingą kleboną, kortomis žaidžiančias ponias ir kt.

Ši užsieniečių viešnagė Ukmergėje buvo įtraukta į praėjusią savaitę Vilniuje surengto Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos Europos regiono komisijos posėdžio ir seminaro darbotvarkę.

Renginiuose dalyvavo daugiau kaip 200 svečių – Europos regiono turizmo ministrai, nacionalinių turizmo administracijų vadovai, tarptautinių turizmo organizacijų ir Europos verslo turizmo asociacijų atstovai.

Daugiau nei pusė renginių dalyvių Lietuvoje viešėjo pirmą kartą. Jie aplankė Lietuvos Respublikos prezidentūroje įsikūrusį Valstybės pažinimo centrą, Valdovų rūmus, pabuvojo Trakuose, Anykščiuose ir Ukmergėje.

„Ukmergės miesto vardas nuo šiol yra įrašytas į PTO, vienijančios 157 pasaulio šalis ir turinčios apie 500 prisijungusių narių, internetinį tinklalapį. Tad galite tikėtis nemažo pasaulio turistų susidomėjimo“, – sakė Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėjas Renaldas Čiužas.

Čiužas Ukmergės rajono merui R. Janickui padėkojo už įspūdingą priėmimą ir įteikė ypatingą apdovanojimą – paauksuotą Nepriklausomos Lietuvos turizmo 25-mečiui sukurtą ženklą.

Apie tai informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)