Ukmergiškiai pasveikino Baltarusijos Svisločiaus miestą su 760-uoju jubiliejumi. Ukmergiškiai pasveikino Baltarusijos Svisločiaus miestą su 760-uoju jubiliejumi.

Rugsėjo mėnesį Ukmergės rajono savivaldybės delegacijos lankėsi net trijose užsienio šalyse. Informaciją apie tai rajono tarybos posėdyje pateikė kelionėse dalyvavę delegacijų nariai.

Apie kelionę į į Vengriją, Kiskunmajsos miestą, papasakojo savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova. Priminė, kad sutartis su šia savivaldybe buvo pasirašyta pernai, nors draugystė tęsiasi jau seniai. Bendradarbiavimo pradininkas – tautodailininkas Zigmas Zinkevičius, kurio skulptūros puošia šio Vengrijos miestelio erdves.

Šįkart ukmergiškiai buvo pakviesti į Kiskunmajsos miesto šventę. Be ukmergiškių, joje dalyvavo ir partneriai iš kitų šalių. Visi aplankė šventės renginius, dalyvavo mero priėmimo vakare, apžiūrėjo gėrimų gamyklą. Šventėje buvo atidaryta vaikų žaidimų aikštelė, eksponuojama paroda, vyko mugė, koncertuose skambėjo šokiai ir dainos.

Apie vizitą į Baltarusiją, Svisločiaus miestą, pasakojo savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas. Į Baltarusiją ukmergiškiai taip pat vyko paminėti miesto šventės: Svisločius šventė 760-ąjį miesto gimtadienį. Taip pat atvyko partneriai iš Latvijos, Lenkijos.

S. Jackūnas kolegoms perdavė partnerių Baltarusijoje vykdomojo komiteto pirmininko sveikinimus. Pasakojo, kad buvę gražiai priimti, gyveno Belovežo girioje esančiame viešbutyje. Šventės metu taip pat šurmuliavo mugė, įvairios atrakcijos, koncertai. Svečių delegacijos buvo pakviestos į įvairius objektus, aplankė neįprastą, voveraitei skirtą muziejų ir net turėjo progos pabendrauti su bulviakasio talkininkais.

Tarybos narė Elena Mirinavičienė papasakojo apie dar vieną kelionę ­ į Ukrainos miestą – Pololės Kamenecą. Su kolegomis iš šio miesto-partnerio vykdomas tarptautinis švedų finansuojamas projektas. Ukrainoje vyko konferencija lyčių lygybės tema. Ukrainiečiai parodė įgyvendinant projektą jau įrengtą šeimoms skirtą centrą, vaikų meno mokyklą. Taip pat visi aplankė Ukmergės bičiulio, šį rudenį mirusio Michailo Anosovo kapą.

Pasak E. Mirinavičienės, švedų finansuojamas projektas bus tęsiamas. Jį įgyvendinant Ukmergėje kuriamas Šeimos centras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų