Spausdinti šį puslapį

Atmintiną dieną – susitikimas su pareigūnais

Žemaitkiemio bendruomenė žavėjosi kinologo Andriejaus Petrukanec auklėtinio Grodo pasirodymu. Žemaitkiemio bendruomenė žavėjosi kinologo Andriejaus Petrukanec auklėtinio Grodo pasirodymu.

Žemaitkiemio miestelio bendruomenės pirmininkė Danutė Užkurėlytė papasakojo apie bendruomenėje minėtą Pasaulinę eismo įvykiuose žuvusių dieną. Minėjimą giesmėmis ir eilėmis pradėjo Žemaitkiemio saviveiklininkės, vadovaujamos Alės Ališauskienės.  

Renginyje dalyvavo svečiai iš Ukmergės rajono policijos komisariato. Bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė papasakojo apie eismo įvykius rajone ir Lietuvoje, priminė apie atšvaitų svarbą ir jų tinkamą naudojimą. Priminė, kad visi turime būti budrūs ir pagarbūs vieni kitiems.

Kinologas Andriejus Petrukanec pademonstravo, kaip vykdo komandas jo auklėtinis Grodas. Anot kinologo, tai labai protingas ir imlus dresūrai šuo. Jis jau pusantrų metų talkina policijos pareigūnams. „Grodas dalyvauja dingusių žmonių paieškose, ieško daiktų, vagysčių vietose seka pėdsakais, yra dalyvavęs sulaikymuose. Šuo kaip ginklas, galima panaudoti tik kraštutiniais atvejais, esant būtinybei, tačiau labai dažnai vien šuns buvimas sudrausmina pažeidėjus,“ – apie savo auklėtinį pasakoja kinologas. Jis džiaugiasi, jog jau turi teisę naudoti  tarnybinį vokiečių aviganį ieškant narkotinių medžiagų, kartu dar daugiau galės pagelbėti savo kolegoms.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)