Spausdinti šį puslapį

Kaip vaikučiai vasaros ieškojo

Mažieji sutiko visai neįprastą svečią... Ingos Marcinkevičienės nuotr. Mažieji sutiko visai neįprastą svečią... Ingos Marcinkevičienės nuotr.

Lauke lašnoja lietutis, stiprokas vėjas – oras primena rudenį. Tai kurgi ta vasara?

Šventupės darželinukai su auklėtojomis nutarė eiti jos ieškoti. O kadangi vaikai dažnai lankosi bibliotekoje, pirmiausia nusprendė užsukti ten. Tačiau pakeliui sūpuoklėse pastebėjo skrybėlėtą damą, kuri pakvietė pasivaikščioti ir paieškoti vasaros.

Kokia buvo nuostaba, kai dvaro terasoje vaikai išvydo... Kalėdų Senelį! Sukaitusį, apsuptą savo pagalbininkų senių besmegenių. „Tai va, kodėl ta vasara neateina, Kalėdos dar nesibaigė“, – nusprendė.

Paraginti Senelio, mažieji minė mįsles, kėlė vatos pūgą, klausėsi pasakos, dainavo ir iš kalėdinės kojinės traukė dovanėles.

Vėliau kvietė Senelį į gamtą, rodė gėlytes, vabaliukus, varlytes ir visa, kas primena vasarą. Nieko panašaus nematęs Kalėdų Senis pasiguodė, kad iki šiol yra matęs vienintelį žalią medelį – kalėdinę eglutę.

Vaikai pasakojo patys prieš keletą metų aikštėje pasodinę eglutę, kurią prieš Kalėdas papuošia. Nuvedė Senelį jos parodyti, o ten rado maišelį kalėdinių žaisliukų, kuriais iš karto padabino eglutę...

Auklėtojos Jolanta, Rima, Regina, auklytės Valda ir Rima dėkojo bibliotekininkei Genutei, meno vadovei Birutei ir bendruomenės pirmininkui Vytautui už vaikams suteiktą džiaugsmą ir tokią neįprastą, gražią šventę.

O mažieji dar ilgai prie eglutės šoko, dainavo, skanavo ledus ir džiaugėsi pro debesėlį išlindusios saulutės šiluma.

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)