Šalia gimnazijos atsirado neįprasta kėdė. Šalia gimnazijos atsirado neįprasta kėdė.

Siesikų miestelis neseniai turėjo ypatingų svečių. Birželio 28 – liepos 2 dienomis čia viešėjo „Keliaujančių architektūros dirbtuvių“ komanda. Nors orai pašykštėjo saulės ir šilumos, jos nariai pasistengė, kad miestelio aktyviausi vaikai, jaunuoliai nestokotų puikių emocijų, o patirtus įspūdžius prisimintų visą gyvenimą.

Pirmosiomis „Keliaujančių architektūros dirbtuvių“ komandos viešnagės dienomis vyko diskusijos, kaip siesikiečiai norėtų keisti, gražinti savo kraštą. Buvo nutarta kurti didžiausią Ukmergės rajone kėdę ir ją pastatyti šalia gimnazijos pastato.

Kūrybinis procesas ir darbai vyko labai intensyviai, kartais užsitęsdavo net iki gilios nakties. „Keliaujančių architektūros dirbtuvių“ komanda liko sužavėta jaunųjų siesikiečių nagingumu ir darbštumu.

Šią viešnagę lydėjo ne tik darbas, bet ir pramogos. Siesikų kultūros namuose svečiai susitiko su miestelio bendruomene, papasakojo apie savo veiklą, pristatė įgyvendintus projektus. Su tuo, kuo gyvena, kaip linksminasi mūsų krašto žmonės, supažindino bendruomenės pirmininkė.

Baigiamajame renginyje visi galėjo apžiūrėti „Keliaujančiose architektūros dirbtuvėse“ sukurtą didžiulę kėdę bei pasiklausyti Kęstučio Motiejūno ir Vidmanto Savilionio dainų.

Susirinkusieji svarstė, kad milžinišką kėdę bus galima naudoti ne tik kaip žaidimų aikštelę, bet ir kaip sceną. Jaunieji kūrėjai dalijosi ateities planais, kaip jie savo kūrinį dažys, puoš ir dailins.

Nors „Keliaujančių architektūros dirbtuvių“ stovyklėlė baigėsi greičiau nei norėjo ją lankę jaunieji siesikiečiai, įspūdžiai bei jausmas, kad kiekvienas esame atsakingi už savo kraštą, galime jį kurti tokį, kuriame būtų gera, liks visam gyvenimui.

Milžiniška interaktyvi kėdė simbolizuos, kad esame dideli, kai siekiame, dirbame, kuriame kartu.

Rasa KULIAVAITĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų