Spausdinti šį puslapį

Veprių stovykloje – apie kosmosą...

Dalyvauta žygyje dviračiais. Dalyvauta žygyje dviračiais.

Veprių stovykla „Šventosios vingiai“ + Kosmosas“ šiemet surengė unikalią programą, kurios tikslas – plėsti žinias apie mūsų planetoje gyvybę palaikančias sistemas, kosmoso aplinką, priklausomybės ir priežastingumo procesus, atrandant ir tyrinėjant visatos reiškinių pasekmes krašto apylinkėse.

Skrydžių vadovai pasiruošė ugdyti bei skatinti vaikų norą svajoti ir pažinti kosmosą, galaktiką bei visatos platybes, išreikšti save tradicinėse ir netradicinėse veiklose: piešiant, šokant, sportuojant, kuriant instaliacijas, performansus, vaidinant, muzikuojant, konstruojant. Buvo numatyti 4 skrydžiai (stovyklos pamainos) su 61 dalyviu, pasiruošusiu keliauti Paukščių tako galaktika.

Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba, gavusi Švietimo mainų paramos fondo TAPK2 projekto ir Ukmergės savivaldybės paramą, finansiškai prisidėjus dalyvių tėveliams, birželį įgyvendino 10 dienų „Šventosios vingių“ orbitoje programą.

Vaikai iš Ukmergės, Jonavos, Kėdainių, Kauno, Vilniaus rajonų, Danijos, Norvegijos žvaigždžių spiečiaus dieną susibūrė į keturias komandas: Marsiečių, Beždžionių kosmose, Skriejančių žvaigždžių ir Shooting Stars.

Dalyviai išbandė jėgas tradicinio ir netradicinio sporto žvaigždžių turnyre, kūrė baltų ženklus ir spalvingus dangaus kūnus.

Išklausę pristatymą apie Veprių meteoritinį kraterį, žygių pėsčiomis ir dviračiais metu vaikai ieškojo meteorito pėdsakų. Pažintinių žygių maršrutas skatino pažinti svarbiausius Veprių krašto objektus ir žmones.

Vandens šventės dieną apsilankęs Neptūnas mokė piešti ant vandens ir smėliu. Saulės ir Mėnulio (lygiadienio) dieną visi sužinojo, kas yra kupoliavimas, pažino Rasų nakties paslaptis.

Kosminėje laboratorijoje vaikai meistravo robotus bei dalyvavo robotų imtynėse, Molėtų etnokosmologijos centre stebėjo gyvas kosmoso transliacijas, išsiaiškino, kaip kosmosą pažino protėviai, stebėjo mūsų galaktikos planetas...

„Šventosios vingių“ orbitą aplankė Vaidoto mechanizuotojo bataliono kariai. Komandos susipažino su kario kasdienybe, mokėsi rikiuotės pratimų, maskuotės meno, kūrė vietovės maketą ir gerino pastabumą kariško maisto paieškose.

Visi, įveikę iššūkius, įgiję naujos patirties ir žinių, palydėti į namus, jau laukia kitos vasaros. Pirmasis jų skrydis buvo sėkmingas.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)