Spausdinti šį puslapį

Susitiko bendruomenių atstovai iš visos Lietuvos

Susitikimo akimirkos Želvoje. Susitikimo akimirkos Želvoje.

Taujėnų dvare praėjusią savaitę vyko Lietuvos kaimo parlamento III sesija. Joje dalyvavo kaimo bendruomenių atstovai iš daugiau nei 40-ies Lietuvos rajonų. Taip pat – ir iš Ukmergės. Kaime veikiančių organizacijų bei Lietuvos valdžios institucijų atstovai diskutavo, kokios problemos yra šiuo metu aktualiausios ir kaip jas spręsti.

Viena iš aptartų temų – vis dar neprasidedanti 2014-2020 metų etapo LEADER programa – didžiausias paramos šaltinis kaimo bendruomenėms. Aptarti socialinio verslo iššūkiai, savivaldybių ir bendruomenių santykis, kalbėta apie gyventojų įtraukimą į veiklas, kurios prisideda prie ekonomikos augimo kaime.

Svarstyta, kaip pasiekti, kad projektai ir ūkinė bendruomenės veikla neužgožtų judėjimo idėjos – rūpintis žmonių gerove. Aptarta verslo situacija kaime.

Ukmergės krašto kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė pasakojo, kad Lietuvos kaimo parlamento III sesijos metu dalyviai vienbalsiai priėmė sesijos rezoliuciją, kuri bus pateikta artimiausiu laiku viešoje erdvėje bei pristatyta LR Vyriausybei.

Dvi dienas dirbusios keturios darbo grupės aplankė 12 Ukmergės ir Panevėžio rajono bendruomenių, kuriose pristatyti ES finansuoti projektai.

Mūsų rajone svečiai aplankė Taujėnų, Balelių, Užulėnio, III Antakalnio, Želvos, Lyduokių bendruomenes, susipažino su jų įgyvendintais projektais bei vykdomomis veiklomis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)