Darbus sustabdė dėl pirkimo procedūrų

Siesikų miestelio gyventojų vardu į redakciją paskambinusi moteris teiravosi dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų.

„Juos žadėjo renovuoti, vesti vandenį. Labai laukiam kanalizacijos, jau yra ir lentelė, informuojanti, kad darbai atliekami ir baigsis kitąmet. Tačiau iš tikrųjų nieko nevyksta, todėl norim žinoti, kada“, – klausė mūsų skaitytoja.

Tačiau panašu, kad patogumų siesikiečiams teks palaukti. „Šis klausimas pakibo ore. Darbai kol kas sustabdyti, juos sustabdė projektą įgyvendinanti institucija – Aplinkos projektų valdymo agentūra. Tai susiję su pirkimo procedūromis“, – neslepia UAB „Ukmergės vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis.

Pasakojo, kad jau buvo parinktas ir rangovas, juo tapo UAB „Eigesa“ iš Vilniaus. Darbus, anot pavaduotojo, reikėtų atnaujinti, tačiau kada jie vėl galėtų būti vykdomi, jis nežino. „Ir rangovas kažkodėl delsia, visi jo pajėgumai šiuo metu – kituose objektuose“, – sakė S. Gilvydis.

„Be to, ir paties projekto rengimas dar tęsiamas, derinama su gyventojais, nes buvo pasikeitimų dėl to, kad projektavimas buvo sustabdytas“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo teigimu, tinklus Siesikai vis dėlto turės: „Pats projektas bus įgyvendintas, nes pinigai niekur nedingo. Tik šiemet – jokių vilčių, geriausiu atveju darbai prasidėtų pavasarį. Gali būti ir taip, kad teks nutraukti sutartį su rangovu. Tada darbai dar labiau nusikeltų.“

Tuo metu su sutartimi dėl šių darbų Lyduokiuose būtent taip ir atsitiko – ji buvo nutraukta. „Nutraukėm pagal Viešųjų pirkimų tarnybos rekomendaciją. Darbai, kurie Lyduokiuose turėjo vykti nuo liepos, net nebuvo prasidėję“, – sakė S. Gilvydis. Juos būtų atlikusi ta pati minėta įmonė.

„Ukmergės žiniose“ neseniai rašėme apie tai, kad Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė „Ukmergės vandenims“ nutraukti 1,7 mln. eurų vertės vandentiekio ir nuotekų tinklų statybos sutartis. Tarnyba tokią išvadą pateikė įvertinusi įmonės pateiktus dokumentus, susijusius su vykdytu pirkimu, vadovaudamasi LR pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymu.

Išvadoje išvardyti šio įstatymo pažeidimai, susiję su pirkimo sąlygose nustatytais pasiūlymais dėl ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų tam tikrų parametrų. Tarp jų – kontrolės mechanizmų bei kitų nuostatų dėl galimų sutarties sąlygų pažeidimų. Išvadoje taip pat kalbama apie abejotiną įstatyme įtvirtinto skaidrumo principo laikymąsi bei apskritai pirkimų tikslo siekimą.

Esmė – neužtikrintas ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo pasirinkimas, pažeidžiami skaidrumo, proporcingumo ir lygiateisiškumo principai. Tai, Viešųjų pirkimų tarnybos nuomone, neužtikrino racionalaus lėšų naudojimo.

Tarnyba taip pat pažymi, kad rangovas nepateikė poveikio aplinkai mažinimo priemonių plano ir kitos privalomos informacijos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-3 # Liudesys 2017-11-07 10:06
Na va ir prisizaide arlinskas su vilniaus brigadomis :)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # nuliūdęs 2017-11-08 16:56
Mieste ne visur yra, neveda, pinigų nėra, o čia kaimuose pastrigo biški...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų