Ugniagesiai lanko gyventojus

Pas gyventojus – neįprasti svečiai. Pas gyventojus – neįprasti svečiai.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Audrius Kuprionis informavo apie ugniagesių vykdomą prevencinę akciją „Kūrenkime saugiai“.

Jos tikslas – aplankyti gyventojus ir padėti apsisaugoti nuo gaisrų, kylančių dėl krosnių įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Visą lapkritį vykstančioje akcijoje dalyvauja ugniagesiai gelbėtojai ir prevencijos darbuotojai. Gyventojų lankymo metu konsultuojama ne tik dėl tinkamo kietojo kuro krosnių įrengimo ir eksploatavimo, bet ir atkreipiamas dėmesys į pastebėtą netvarkingą elektros instaliaciją, kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras, taip pat suteikiama informacija, kaip pašalinti pastebėtus trūkumus. Gyventojai skatinami būstuose įsirengti ir autonominius dūmų jutiklius.

Pasak A. Kuprionio, norėdami gauti konsultaciją, gyventojai gali pasikviesti ugniagesius į namus paskambinę į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą tel. (8 340) 63568.

Vien praėjusį ketvirtadienį, anot jo, buvo aplankyti 62 gyvenamieji būstai.

Primenama, kad šildymo įrenginiai, dūmtraukiai turi būti techniškai sutvarkyti, dūmtraukio įtrūkimai užtaisyti. Palėpėse ir kitose gaisro atžvilgiu pavojingose patalpose mūriniai dūmtraukiai ir mūrinės sienos su dūmų kanalais turi būti išbalinti.

Eksploatuojant šildymo įrenginius draudžiama laikyti kurą arčiau kaip 1 m nuo pakuros, džiovinti bei laikyti degias medžiagas arčiau kaip 0,5 m nuo krosnių, katilų ir jų vamzdynų arba ant jų.

Kad iš krosnies neiškristų degančios žarijos, pakuros durelės turi būti tvarkingos, uždarytos.

Gyventojai, norėdami apsišildyti patalpas, naudoja įvairiausias krosneles. Dažnai dūmų šalinimui būna panaudojami vėdinimo kanalai. Tai daryti griežtai draudžiama. Smilkstančias anglis ir pelenus galima pilti tik į metalinius indus ir išpilti ne arčiau kaip 15 m nuo pastatų ir statinių.

Dažnai gyventojai neatšalusius pelenus išpila į mišrių atliekų konteinerius, dėl to jie užsidega. Todėl specialistai įspėja, kad pelenus išpilti galima tik gerai įsitikinus, kad jie jau atvėsę. Taip pat draudžiama kūrenti tam įrenginiui nepritaikytu kuru bei palikti be priežiūros kūrenamas krosnis arba jas leisti prižiūrėti mažamečiams vaikams.

Iš dūmtraukių ir krosnių prieš šildymo sezoną, o jo metu – ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius būtina išvalyti suodžius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų