Spausdinti šį puslapį

Šventinės spalvos – jubiliatų pagerbtuvėse

Jubiliatų šventė – džiaugsmas ir globotiniams, ir darbuotojams. Autorės nuotr. Jubiliatų šventė – džiaugsmas ir globotiniams, ir darbuotojams. Autorės nuotr.

2860 – toks skaičius išeina, sudėjus šiemet „apvalias“ sukaktis mininčių Jasiuliškių socialinės globos namų jubiliatų visus jubiliejinius metus. Jie iškilmingai pasveikinti vienoje didžiausių šiuose namuose, kasmet labai laukiamoje, gilias tradicijas turinčioje jubiliatų šventėje.

Šiais metais sukaktuvininkų šioje įstaigoje – 56. Pagerbti jos gyventojai ir darbuotojai, kuriems šie metai – tai 30, 40, 50, 60 ar 70 metų gimtadienių sutiktuvės. Pasveikintas ir 60-mečio dar kovą sulaukęs pats įstaigos direktorius Vilius Petrauskas.

Prie gausių vaišių stalų didžiulėje salėje ir šiemet rinkosi globotiniai ir čia dirbantieji bei jų buvę kolegos. Skambėjo „Ilgiausių metų“, atvykusių svečių ir saviškių sveikinimai.

Visiems gražius posmus ir linkėjimus dalijo šventę vedę šių namų gyventojus muzikuoti burianti Daiva Šermukšnienė ir direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams Algirdas Gimžauskas. Jis džiaugėsi įstaigos ilgaamžiais, traukiančiais ir link šimto metų. Tuo metu kolegos iš kitų rajonų tokių įstaigų didžiuodamiesi pasakojo ir apie savo senolius, tiesa, amžiumi tokių dar neprimenančius. Šypsojosi, jog šimto ir kelerių metų kai kurie globotiniai – dar visai „jaunuoliai“, dainuojantys, dalyvaujantys įvairių būrelių veikloje.

O mūsiškiai gyrėsi, kad ir Jasiuliškiai „jaunėja“. „Nei devyniasdešimt-mečių, nei aštuoniasdešimtmečių šiemet neturim. Vyriausi sukaktuvininkai – 70-ies, taigi ir mūsų jubiliatai – vis jaunyn“, – šmaikštavo V. Petrauskas.

Gimtuvininkų pagerbtuvės niekuomet neapsieina ne tik be vaišių, bet ir dovanų. Už jas įstaigos vadovai dėkingi rėmėjams, tarp kurių – ne vien mūsų rajono įmonės, verslininkai. Dovanų globotiniai labai laukia ir jas vertina. Juk patys, galima sakyti, jas ir išsirenka: darbuotojai pasakojo, kad tinka tikrai ne bet kas – patys įvardija, paprašo, ko norėtų į savo kambarį.

Visada džiaugiasi ir koncertais, kurie per šias šventes – vis kitokie. Šioje populiarius lietuviškus kūrinius dainavo scenos senbuvis Valdemaras Frankonis kartu su atlikėja, profesionalia smuikininke Lijana Žiedelyte. Ji jau ne kartą viešėjo Ukmergėje, smuiku griežė Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje vykusiuose literatūriniuose renginiuose.

Šventinėje programoje – ir pačių gyventojų, pristačiusių meninę kompoziciją apie lino sakmę, ir į ansamblį susibūrusių darbuotojų, ir Vidiškių pagrindinės mokyklos mažųjų šokėjų pasirodymai.

Bendruomenę sveikino gausus būrys svečių, tarp kurių Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono savivaldybės vadovai, taip pat iš rajono policijos komisariato, Vidiškių pagrindinės mokyklos, kitų rajonų socialinės globos įstaigų. Dalytis gerumu ne tik per šventes ar prieš šventas Kalėdas, bet kiekvieną dieną kvietė Vidiškių parapijos klebonas Laurynas Grikietis.

Atsidėkojant už globotiniams skiriamą rūpestį, dėmesį savo darbui, įteiktos socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio padėkos darbuotojoms Angelei Savickienei, Reginai Mulevičienei, Valerijai Petronienei ir Vidai Pusvaškienei.

Vieni labiausiai šiame renginyje laukiamų – ir globotinių artimieji, kuriems apie būsimą jubiliatų šventę pranešama dar gerokai iš anksto, kad galėtų atvykti ir nudžiuginti savus. Šie sulaukia tėvų, seserų, brolių, tetų, dėdžių, atvyksta netgi senelių. Ir šio vakaro metu jubiliatus sveikino patys brangiausieji, nevaldę džiaugsmo ir liūdesio ašarų, dėkoję globos namų bendruomenei už nepagydomai sergantiems jų artimiesiems suteiktas puikias gyvenimo sąlygas, už tai, kad svarbiausia šiuose namuose – pagarba psichikos negalios lydimam žmogui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)