Spausdinti šį puslapį

Džiugino karaliaus Mindaugo „trilogija“

Susirinkusieji linksminosi taip, kaip žmonės linksmindavosi prieš šimtą metų. Susirinkusieji linksminosi taip, kaip žmonės linksmindavosi prieš šimtą metų.

Penktadienį, minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, visi miestai ir miesteliai tradiciškai susivienijo giedoti „Tautiškos giesmės“.

Himną giedantys žmonės su draugais, artimaisiais ar tiesiog bendraminčiais rinkosi visur – gatvėse, namuose ir net atokiausiuose pasaulio kampeliuose. Prie šios tradicijos prisijungė ir Žemaitkiemio seniūnija.

Žemaitkiemio ir Valų bendruomenės Valstybės dienos proga surengė renginių ciklą.

Valtūnuose buvo pašventintas koplytstulpis, skirtas kunigui Simonui Morkūnui. Seniūnė Rita Mikutienė susirinkusiems svečiams pristatė heraldikos komisijos patvirtintą miestelio vėliavą ir jos istoriją. Kunigui Virginijui Pabrinkiui pašventinus koplytstulpį, kultūros darbuotojos buvo parengusios meninę programą S. Morkūnui pagerbti. Atvykę artimieji dalijosi prisiminimais apie prelatą S. Morkūną, likusiais įspūdžiais bendraujant su juo.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos vakarą bendruomenių nariai ir svečiai rinkosi ant Berzgainių piliakalnio: buvo įžiebtas tradicinis laužas aukščiausioje piliakalnio vietoje ir giedamas himnas – „Šimtmečio giesmė“. Iš žolynų buvo dėliojamas žodis LIETUVA, verdama tradicinė „palinkėjimų“ arbata, kuriai ingredientus dėjo patys susirinkusieji linkėdami Lietuvai, kaimynui, artimui gražius žodžius. Visi šoko ratelius, dainavo – linksminosi taip, kaip žmonės linksmindavosi prieš šimtą metų. Nors temo, skirstytis niekas neskubėjo, visus sujungė vienybės jausmas.

„Trilogiją“ vainikavo liepos 8 d. įvykęs Valų bendruomenės namuose Raimundo Pusvaškio koncertas „Šimtmetį švęskime su daina“.

Tikėjimas, dainos, kūryba, šokiai – visa tai į renginius subūrė gausius žmonių būrius.

Ala BUŠINSKIENĖ

Ukmergės kultūros centro Žemaitkiemio skyriaus renginių organizatorė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)