Spausdinti šį puslapį

Kalbos lavinimui – žaidimai ir geros emocijos

Taujėnų gimnazijos spec. pedagogė, logopedė Asta Kaplūnienė vykdė projektą „Mūs pirštukai – darbštuoliukai, o lūpytės – šypsenytės“. Jame dalyvavo ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai su auklėtoja ir mišraus amžiaus priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai su auklėtoja ir tėveliais.

Kalbėjimas glaudžiai susijęs su kvėpavimu, todėl visi atliko įvairius pūtimo pratimus. Vaikų artikuliacinis aparatas lavintas atliekant liežuvio ir lūpų mankštas.

Teigiama, kad kuo piršteliai darysis vikresni, tuo vaikų kalba taps suprantamesnė ir aiškesnė, todėl pasiūlytos užduotys ir pirštukams.

Mažieji puošė paveikslėlius sagomis, akmenukais, kriauklelėmis, vėrė apyrankes, klijavo rudeninį medį iš džiovintų ir sulaužytų lapų, puošė rankšluostį.

Baigiantis atvirai veiklai visi smagiai pašoko, buvo apdovanoti. Tėveliai gavo rekomendacijų apie tai, kaip lavinti vaikų artikuliacinį aparatą, smulkiąją motoriką bei atlikti kvėpavimo pratimus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)