Spausdinti šį puslapį

Visi mes esam Lietuva

Piliakalnio papėdėje iš gėlių ir žolynų visi dėliojo žodį „Lietuva“ ir įsiamžino bendroje nuotraukoje. Piliakalnio papėdėje iš gėlių ir žolynų visi dėliojo žodį „Lietuva“ ir įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Žemaitkiemio seniūnijoje Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena tradiciškai švenčiama ant Berzgainių piliakalnio. Kasmet į ją atvyksta vis didesnis būrys dalyvių. Šįkart atvyko ir Želvos gyventojų.

Šventę vedė apie šį renginį papasakojusi Ukmergės kultūros centro Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė.

Renginio  veiklas ir programą ji derino su Želvos skyriaus renginių organizatore Jane Sauliūniene, Želvos bendruomene, Žemaitkiemio seniūnija.

Piliakalnio viršūnėje buvo sugiedota tautiška giesmė, pasakota jos sukūrimo istorija, sukurtas laužas.

Liepos 6-oji šiemet paskelbta Tautinės giesmės diena, taip pat minimos J. Naujalio 150-osios gimimo metinės.

Ta proga sudainuota J. Naujalio „Lietuva brangi“.

Sveikinimo žodžius sakė Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė, Žemaitkiemio bendruomenės pirmininkė Danutė Užkurėlytė, kapelos „Želvelė“ vadovas Vaclovas Butkus.

Kiekvienas atvykęs tapo ne tik šventės dalyviu, bet ir jos kūrėju – turėjo galimybę burtų keliu nuspręsti, kokia daina, kokios eilės skambės renginyje.

Piliakalnio papėdėje iš gėlių ir žolynų visi dėliojo žodį „Lietuva“ ir įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Buvo verdama „Linkėjimų arbata“ – metant žolelę į vandenį kiekvienas sakė linkėjimus draugams ir Lietuvai, vaikai varžėsi žodžių mūšyje.

Skambant UKC Želvos skyriaus kapelos „Želvelė“ dainoms, susirinkusieji iki sutemų šoko ir dainavo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)