Spausdinti šį puslapį

Lengvatai mokytojams pritarė

Savivaldybės tarybai pritarus Ukmergės pedagogai nuo šiol maršrutiniais miesto autobusais galės važinėti su didele nuolaida.

Teisę įsigyti terminuotą vardinį važiavimo miesto  autobusais bilietą su 80 proc. nuolaida nuo rugsėjo 1 d. turi visi mūsų rajono savivaldybės švietimo įstaigų pedagoginiai darbuotojai.

Nuolaida galios pateikus LR mokytojo pažymėjimą arba tarptautinį pedagogo pažymėjimą.

Ši lengvata bus įtraukta į UAB Ukmergės autobusų parko teikiamų paslaugų kainas. Keleivio bilietas miesto maršrutais dabar kainuoja 55 centus, mėnesinį bilietą kalendorinėmis dienomis galima  įsigyti už 23 Eur, tik darbo dienomis – už 17 Eur. Šie tarifai nesikeičia.

Paskaičiuota, kad praėjusiais mokslo metais į darbą miesto autobusais važiavo 25 pedagogai. Terminuotas vardinis važiavimo miesto autobusais bilietas mėnesiui kainuoja 23 Eur, o su 80 proc. nuolaida – 4,60 Eur, tad Ukmergės autobusų parkas per mėnesį dėl to negaus 460 Eur pajamų.

Su lengvatomis susijusias išlaidas savivaldybė Autobusų parkui kompensuos iš savo biudžeto.

Mokytojams, važiuojantiems miesto maršrutiniais autobusais, suteikiama nuolaida buvo numatyta pernai spalį patvirtintame Ukmergės rajono mokytojų profesinio prestižo didinimo ir jaunų pedagogų pritraukimo programos priemonių plane.

Iki šiol lengvatomis važiuojant viešuoju transportu naudojosi moksleiviai, neįgalieji ir pensininkai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)