Spausdinti šį puslapį

Sližių bibliotekoje – iliustracijų paroda

Į renginį susirinko žymūs dailininkai, grafikai, knygų leidėjai. Į renginį susirinko žymūs dailininkai, grafikai, knygų leidėjai.

Aldona PTAKIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Sližių padalinio vyr. bibliotekininkė

Nuo liepos pradžios Sližių bibliotekoje veikia Aistės Tarabildienės iliustracijų paroda, kurioje eksponuojamos iliustracijos iš dviejų Marcel Ayme „Katinėlio Murklio pasakos“ knygų. Jas šiemet ir praėjusiais metais išleido leidykla „Gelmės“.

Rugsėjo 6 d. į Sližių bibliotekoje vykusį renginį susirinko žymūs dailininkai, grafikai, knygų leidėjai.

Sližių krašto žmonėms tai buvo puiki proga susipažinti su pačia parodos autore Aiste Tarabildiene, prieš keletą metų įsigijusia sodybą gretimame Knyzlaukio kaime, apsuptame miškų ir gamtos grožio. Šiame kaime ir gimė iliustracijos pirmajai knygai.

Kad šalia gyvena grafikė ir knygų iliustratorė, sužinojome atsitiktinai. Užsimezgė draugystė, Aistė su šeima dalyvaudavo įvairiuose mūsų krašto renginiuose. Taip gimė idėja surengti parodą.

 Aistė priklauso garsiai Tarabildų giminei. Daugelis prisimena žymiosios Domicelės Tarabildienės iliustracijas mūsų vaikystės pamėgtose knygose. Garsioji iliustratorė 1944 m. dirbo pirmąja Ukmergės muziejaus direktore. Ji – Aistės vyro močiutė.

Aistės vyras Jorius – taip pat kūrybinga, žinoma asmenybė, jis videografikos dizaineris.

Aistę sveikino ir anyta – dailininkė, tapytoja, grafikė – Valerija Vija Tarabildienė.

Apie Aistės kūrybinį procesą ir pavykusias iliustracijas kalbėjo leidyklos „Gelmės“ redaktorė Kristina Noreikienė. Atvyko Aistės tėveliai iš Ukmergės, draugai.

Nuoširdžiai dėkojame Aistei už parodą, už galimybę iš arčiau susipažinti. Kūrybinės sėkmės jai ir naujų gražių parodų!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)