Takas atidarytas. Takas atidarytas.

Janina STANCIKAITĖ-STRIKIENĖ

Rečionių kaimo Ežero gatvėje kartu su bendruomenės pareigūnėmis ir policijos draugu Amsiumi iškilmingai atidarytas pėsčiųjų takas. Smagus renginys vainikavo ilgą ir sunkų bendruomenės savanorių darbą įgyvendinant projektą „Pėsčiųjų tako atkūrimas“, kuris finansuotas Ukmergės rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų rėmimo programos lėšomis.

Šis renginys – džiugi diena visiems rečioniškiams. Beišnykstančio pėsčiųjų tako problema jau daug metų badė gyventojams akis. Kaime vedant vandentiekio ir nuotekų tinklų infrastruktūrą bei plečiant dujotiekio trasas kelios tako atkarpos buvo visiškai išnaikintos, o kitos dalys – apleistos, tad pėstieji ir dviratininkai atsidūrė judriausios kaimo gatvės važiuojamojoje dalyje.

Tai vienintelė kaimo gatvė, kur likęs senas, visos atkarpos neapimantis gatvių apšvietimas.

Dėl nuolat viršijamo leistino automobilių greičio buvo kreiptasi į Kelių direkciją, prašant įrengti greičio ribojimo kalnelius, bet lėšų tam taip ir neatsirado. Dėl šių priežasčių bendruomenė ryžosi teikti paraišką savivaldybės paramai gauti ir bandyti situaciją pakeisti savo jėgomis.

Gavus lėšas projektui, visą vasarą bendruomenės savanoriai triūsė bandydami atrasti, kiek pėsčiųjų tako dar tinkama naudoti, ir betonuodami bortelius bei klodami naują dangą ten, kur tako jau buvo visiškai nelikę. 

Kadangi savivaldybės paramos užteko tik medžiagoms, o projektas buvo itin sudėtingas, savo technika ir ištekliais gausiai gelbėjo aplinkiniai ūkininkai.

Bendruomenė ypač dėkinga ūkininkui Renatui Čepeliui už paskolintą ekskavatorių, Giedriui Šuminskui, Tadui Lukoševičiui, Modestui, Merūnui ir Algirdui Tamuliams, Vidui Kavaliukui už į pagalbą atskubėjusią ūkio techniką.

Rečioniškiai džiaugiasi, kad į šį projektą svarų indėlį įnešė Vidiškių seniūnija, aprūpindama bendruomenę žvyru betonavimui ir tako pagrindo formavimui. Dėl tokios didelės pagalbos pavyko sutaupyti lėšų ir įsigyti tris betonines šiukšliadėžes kitoms kaimo erdvėms.

Tako atidarymo dieną buvo pabrėžiama, kad visas įdėtas darbas skirtas ne kaimo estetikai, o žmonių saugumui. Būtent dėl to ši diena tapo dar ir  konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ dalimi.

Gyventojams priminta, kaip svarbu rūpintis savo saugumu kelyje. Naudojimasis pėsčiųjų taku – puiki priemonė apsaugoti save ir savo artimuosius nuo eismo nelaimių.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų