Spausdinti šį puslapį

Dainavoje – muzikos instrumentų kolekcijos paroda

Loretos Talutienės nuotr. Kolekcininkas vaikams pagrojo įvairiais instrumentais. Loretos Talutienės nuotr. Kolekcininkas vaikams pagrojo įvairiais instrumentais.

Lolita GRIČINIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Dainavos padalinio bibliotekininkė

Dainavoje vyko Lietuvos valstybės atkūrimo dienos progai skirtas koncertas, kurio metu buvo atidaryta dainaviškio Stasio Ašmonto muzikos instrumentų kolekcijos paroda „Lietuvių ir kitų tautų tradiciniai instrumentai“.

Parodos autorius papasakojo, kad kolekcionuoti muzikos instrumentus pradėjo 1975 metais ir pirmasis, kurį įsigijo ir kuriuo grojo, – trimitas. O kiek jų turi dabar, net sunku pasakyti tikslų skaičių. Stasys yra ne tik entuziastingas kolekcininkas, bet ir gali pagroti dvylika skirtingų instrumentų.

Muzikos instrumentai užėmė didelę dalį salės, akys raibo nuo jų įvairovės. Pakalbintas Stasys kuklinosi, kad viskas prasidėjo dar jaunystėje ir virto jo gyvenimo hobiu. Po koncerto norintieji galėjo pagroti kuriuo tik norėjo instrumentu.

Dieną prieš koncertą Ukmergės Senamiesčio progimnazijos Dainavos mokyklos-daugiafunkcio centro bei darželio vaikams Stasys surengė edukaciją, papasakojo, parodė, pagrojo įvairiais muzikos instrumentais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)