Spausdinti šį puslapį

Deltuva pasiruošė vasarai

Iš viso Deltuvoje pastatyta 18 suoliukų ir 12 šiukšliadėžių. Iš viso Deltuvoje pastatyta 18 suoliukų ir 12 šiukšliadėžių.

Deltuvos seniūnija artėjančią vasarą pasitinka atsinaujinusi. Deltuvos miestelyje perdažyti suoliukai, atnaujintos šiukšliadėžės, seniūnijoje įrengtos dvi naujos rekreacinės zonos su lauko baldais. Apie pasiruošimo darbus papasakojo seniūnas Gintaras Radzevičius.

„Kadangi kai kurios suoliukų lentos buvo jau papuvusios, juos demontavome“, – sako seniūnas. Atnaujinimo darbus atliko seniūnijos ūkvedys su pagalbininkais. Jie ardė, suko, šlifavo, dažė. Supuvusios lentos buvo pakeistos naujomis, suoliukai vėl kaip nauji – malonu atsisėsti. Iš viso jų įrengta 18, o šiukšliadėžių – 12.

Deltuvos miestelyje, prie tvenkinio, žmonių vadinamo „Bimbyzų“ bala, pastatytas baldų komplektas. „Kadangi seniūnija pjauna daug avarinių medžių, juos ir panaudojome. Dvi kaladės skirtos atsisėsti, o trečia, didelio skersmens, puikiai tinka kaip stalas“, – pasakojo seniūnas. Dar vienas baldų komplektas įkurdintas  Jakutiškių kaime, taip pat prie tvenkinio. Anot G. Radzevičiaus, ten jau nuo seniau buvusioje poilsio vietoje baldų kaip tik trūko. „Čia dažnai renkasi jaunimas, tvenkinį mėgta žvejai. Šeimos galės pasidengti stalą gamtoje, nebereikės staltiesės tiesti ant žemės“, – sako jis.

Pasak G. Radzevičiaus, seniūnija tikrai neišlaidauja. Darbai atliekami savo jėgomis ir dažnai savo turimomis medžiagomis. Seniūnija turi įrenginius, reikalingus atlikti darbus. Mediena paremia vietinė medienos apdirbimo įmonė. Iš seniūnijos biudžeto lėšos naudotos tik dažams ir varžtams. „Į 150 eurų sumą tikrai tilpome“, – tikina seniūnas.

Po atnaujinimo darbų pradėtas šienavimo sezonas. Jau šienaujamos pakelės ir kitos teritorijos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)