Spausdinti šį puslapį

Svarbiausia – gera kaimynystė

Genovaite Majauskiene džiaugiasi visa Jakutiškių kaimo bendruomenė. Genovaite Majauskiene džiaugiasi visa Jakutiškių kaimo bendruomenė.

Ukmergės policijos bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė penktadienį, minint Europos kaimynų dieną, aplankė ukmergiškius Genovaitę Majauskienę ir Edgarą Uselį.

Šie žmonės pasirinkti ne atsitiktinai. Jie – puikūs kaimynai – sektinas pavyzdys daugeliui.

Istorijomis apie jais policijos bendruomenės pareigūnė dalijosi feisbuko paskyroje.

Genovaite Majauskiene džiaugiasi visa Jakutiškių kaimo bendruomenė. Optimistiška 78-erių metų močiutė vikri, guvi ir be galo darbšti. Su vyru visą gyvenimą sunkiai dirbo kolūkyje, karvių fermoje melžėjais.

Genovaitė dabar nuolat rūpinasi sunkiai pasiligojusia kaimyne. Karantino metu lankė ir kitas vyresnio amžiaus moteris. „Malonu sutikti Genovaitę parduotuvėje, nešina 3 maišeliais produktams, su sąrašu, ko reikia kaimynėms, ir linksmais komentarais“, – pasakoja Saugios kaimynystės grupės Jakutiškių kaime lyderė Liudvika Suchockienė.

Genovaitė ne tik apiperka kaimynes, bet ir pasakoja joms apie sukčių išmones ir pataria, kaip „neužkibti ant jų kabliukų“.

Apie Rečionių kaimo gyventoją Edgarą Uselį papasakojo Rečionių kaimo bendruomenės seniūnaitė Janina Stancikaitė-Strikienė.

Pasak jos, tai vienintelis vyras, kurio niekada nereikia kviesti į pagalbą, nes jis pasisiūlo pats. Dažnai Edgaras inicijuoja kaimo tvarkymo darbus, negailėdamas savo laiko, technikos, o kai reikia ir asmeninių pinigų. Pasirūpina, kad būtų nušienauta vaikų žaidimo aikštelė, papuošta naujametinė eglė, jis pirmas gelbsti, kai reikia pabetonuoti, iškasti, pastatyti, sumeistrauti... „Tai – Rečionių kaimo kaimynų kaimynas“, – sako seniūnaitė.

Aplankius Genovaitę ir Edgarą jiems padėkota už sektiną pavyzdį ir įteiktos dovanėlės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)