Renginio dalyviai keliavo ir baidarėmis.  Dainiaus Vyto nuotr. Renginio dalyviai keliavo ir baidarėmis. Dainiaus Vyto nuotr.

Trečiadienį įvyko trečiasis mokytojų piknikas „Ukmergė moka mokytis“. Šiemet jo tema – kelyje. Pradėtas planuoti dar karantino metu, renginys įgavo visai kitokį formatą nei ankstesniais metais.

Šiųmečio pikniko dalyviai pakviesti atvykti į Veprių stovyklavietę, išsiskaidžius į grupes skirtingais keliais ir būdais – pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis, automobiliais.

Pėstieji ryžosi eiti apie 19 km nuo „Vilkmergės“ skulptūros. Baidarininkai plaukė apie 18 km nuo miesto tilto. Dviratininkai mynė apie 20 km nuo miesto gimnazijų aikštelės. Automobilininkai suko didesnį, 30 km, maršrutą, pakeliui aplankydami įvairius objektus.

Kelyje žygių dalyvius pasitiko krašto pažinimo staigmenos, o atvykus į Veprių stovyklavietę, kaip žadėjo organizatoriai, – „įkvepiantis pranešimas“.

Staigmenas ruošė klubas „Miško broliai“, Ukmergės karo istorijos klubas „1-as LDK Didžiojo Etmono Pėstininkų Regimentas“, Ukmergės Vyčio šaulių kuopa, menininkas Česlovas Lukenskas, Vaitkuškio dvaro gidė Regina Škuropad, mokytoja Vida Ramanauskienė.

Renginyje buvo planuota pristatyti Thakur Powdyel knygą „Mano žalioji mokykla“, tačiau dėl svarbių priežasčių pristatymas neįvyko. Jį pakeitė trumpas, bet vertingas Ukmergės mokytojų parengtų metodinių priemonių – leidinių – pristatymas. „Pasak informacijos ant leidinių viršelių, aprašyta patirtis sveria net 3 kilogramus. Mūsų nuomone, ji neįkainojama“, – teigė renginio organizatoriai. Pristatymą parengė psichologė Edita Usonienė.

Vienas iš pikniko veidų – Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Kelyje ne tik pasisėmę gerų įspūdžių, bet ir sužinoję naujų dalykų, Ukmergės mokytojai jau kitą savaitę pasitiks naujus mokslo metus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų