Spausdinti šį puslapį

Naujoji „Temidė“ iškeliavo į Siesikus

Šiais metais gimnazistai galės didžiuotis įspūdinga pereinamąja taure „Temidė“. Šiais metais gimnazistai galės didžiuotis įspūdinga pereinamąja taure „Temidė“.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė

Teisinių žinių konkursas „Temidė“ šiemet vyko jau 21-uosius metus. Dviejų dešimtmečių laikotarpyje keitėsi konkurso sąlygos, tačiau tikslas išliko tas pats – jaunuolių teisinis švietimas.

Dalyvavimas šių metų konkurse  – virtualus.

Rajoninis konkurso turas, kurį organizavo Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai, vyko keletą dienų.

Kiekvienos komandoms dalyviams atskirai buvo surengti virtualūs susitikimai, kurių metu moksleiviai dalyvavo „Protų mūšyje“. Iš viso konkurse dalyvavo aštuonios komandos. Tai – Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Siesikų ir Taujėnų gimnazijų, „Šilo“ progimnazijos, Užupio ir Dukstynos pagrindinių mokyklų bei Technologijų ir verslo mokyklos komandos.

Moksleiviams teko atsakyti į penkiolika klausimų. Buvo tikrinamos ne tik teisinės žinios, bet ir bendras išprusimas.

Pirmą vietą iškovojo Siesikų gimnazijos komanda, kuriai pasiruošti padėjo socialinė pedagogė Edita Ciemnolonskienė. Siesikiečiai klaidingai atsakė tik į vieną klausimą. Tik vienu balu atsiliko Želvos gimnazijos komanda. Trečiąja vieta pasidalijo Jono Basanavičiaus gimnazijos ir „Šilo“ progimnazijos komandos.

Nugalėtojus pasveikino rajono policijos vadovas Saulius Kazlauskas ir bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė ir palinkėjo sėkmės, atstovaujant Ukmergei antrajame konkurso etape. Šiais metais gimnazistai galės didžiuotis įspūdinga pereinamąja taure „Temidė“, kuri buvo įsigyta iš rajono savivaldybės finansuojamos programos „Prevencija“. Taip pat moksleiviams buvo įteikti prizai – kuprinės.

Bendruomenės pareigūnai aplankė visas komandas, įteikė padėkas ir atminimo dovanėles.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)