Ukmergės kultūros centro moterų vokalinio ansamblio „Cantilena“ narės.Arvydo Pėšinos nuotr. Ukmergės kultūros centro moterų vokalinio ansamblio „Cantilena“ narės.Arvydo Pėšinos nuotr.

Minint Tarptautinę kultūros dieną, Ukmergėje vyko kultūros apdovanojimai. Įteiktos kultūros nominacijos, savivaldybės Mero padėkos ženklai, pasveikinta literatūrinės premijos laureatė. Šventė surengta karantino režimu – nominantai apdovanoti po vieną, jiems paskirtu laiku.

Kaip sakė rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė, renginio sąlygos buvo suderintos su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru.

Nominacijos buvo įteikiamos kas 20 min. Ceremonijoje salėje vienu metu galėjo dalyvauti 7 žmonės. Nominacijas teikė Ukmergės rajono savivaldybės vadovai.

Renginį vedė Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė. Be laureatų ceremonijoje dar galėjo dalyvauti vienas fotografas ir vienas ar du sveikintojai.

Geriausio 2020 metų Ukmergės rajono kultūros darbuotojo nominacija „už profesionalų ir kūrybišką požiūrį į savo profesiją, nuoširdžias pastangas, rūpestį ir meilę, renovuojant viešosios bibliotekos pastatą, sukauptą didžiulę patirtį ir išmintį per keturis dešimtmečius, prabėgusius pirmoje darbovietėje – Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje“ įteikta Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojai Virginijai Tylienei.

Sėkmingiausio Ukmergės rajono kūrėjo kūrybinio projekto nominacija atiteko kultūros centro projektui „Dėdienytės ir Agotėlės etnopokalbiai“. Laureatai – Rasa Graužinienė, Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė, Dainius Vytas.

„Dėdienytės ir Agotėlės etnopokalbiai“ – feisbuko projektas. 24-us metus skaičiuojantys gerai žinomi personažai – Dėdienytė, kurią įkūnija Rasa Graužinienė, ir Agotėlė, Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė, 2020 metais prisitaikė prie pasikeitusios situacijos ir savo veiklą sėkmingai perkėlė į virtualią erdvę. Pernai sukurti 24 vaizdo įrašai etninės kultūros tematika.

Projektas išrinktas iš penkių kandidatų. Sėkmingiausio projekto konkursui dar buvo pateikti muzikos klubo „Rockmergė“ vienos dienos festivalis „Rockmergė 2020“ – vienintelis pernai Lietuvoje įvykęs roko muzikos festivalis; metalo plastiko meistro Andriaus Janulio skulptūra „Uodas“, pastatyta Šventupės dvaro parko tvenkinyje; menininkės Irenos Misevičienės jubiliejinė paroda, vykusi kultūros centro galerijoje ir Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatro debiutinis spektaklis „Aš tave užmiršau“, respublikinėje mėgėjų teatrų šventėje nominuotas metų „Ryškiausio debiuto“ nominacija.

„Dėdienytės ir Agotėlės etnopokalbių“ kūrybinei grupei dėkota „už paprastai ir suprantamai pateiktas tradicinių švenčių prasmes, apeigas, vaizdžia, sodria kaimiška kalba persakytas ir pakartotas mūsų protėvių mintis, už sugrąžinimą į senelių sodybas prie šulinių, kur ganosi žirgai, avys, gieda gaidžiai ir pildosi burtai...“

Ukmergės rajono 2020 metų kultūros mecenato nominacija skirta UAB „Narbutas International“. Ją atsiėmė atstovė Jolanta Kuprionienė. Įmonei padėkota „už aktualią ir reikšmingą įmonės paramą baldais bei įvairiomis medžiagomis. Už galimybę kūrybiškai dekoruoti kalėdinius spektaklius, renginius, praturtinti edukacijas, pasiūti scenos užuolaidas, papuošti Ukmergę lauko dekoracijomis Miesto šventės metu“.

Besivejantys sveikinimai

Be šių nominacijų, įteiktas ir 2020 metų literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureato diplomas bei rajono savivaldybės Mero padėkos ženklai.

Priminsime, kad literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureate tapo rašytoja Birutė Jonuškaitė. Jai nominacija paskirta už pokalbių knygą „Laikas ir likimai“.

Kadangi pernai nebuvo galimybės surengti premijos įteikimo renginio, piniginė premija rašytojai buvo pervesta iš karto, tačiau laureatė liko nepasveikinta. Todėl nutarta tai padaryti dabar.

Mero padėkos ženklu apdovanotas Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“, kurio vadovė – Daiva Petrikienė. Kolektyvas sulaukė padėkos už vokalinės muzikos puoselėjimą, atstovavimą savo miestui ir šaliai tarptautiniuose konkursuose, aktyvų dalyvavimą kultūriniame gyvenime, konkursuose, festivaliuose, projektinėse veiklose. Taip pat – už antrą kartą pelnytą Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtą metų nominaciją „Aukso paukštė“ kaip „Geriausias vokalinis ansamblis ir vadovas“.

Mero padėkos ženklas įteiktas menininkui Mykolui Striogai. Jis apdovanotas už Ukmergės krašto kultūros istorijos praturtinimą ir Lietuvos dekoratyvinės skulptūros plėtotę, nuopelnus, plečiant krašto kultūros lauką, ilgametę ir produktyvią kūrybinę veiklą ir išskirtinumą, kuriant savitus kultūros istorijos įvykių simbolius.

Apdovanojimai vyko Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje, laikantis reikalavimų: apdovanojimų dalyviai turėjo dėvėti veido apsaugos priemones, laikytis privalomo 2 metrų atstumo. Bibliotekoje buvo sudaryta galimybė dezinfekuoti rankas, pasimatuoti temperatūrą. Dalyviai į renginį pateko per pagrindinį įėjimą, o išeiti turėjo pro kitą, atsarginį išėjimą, per laiptinę vedantį į bibliotekos kiemą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų