Spausdinti šį puslapį

Svečiavosi pas kaimynus

Ukmergiškiai Jonavoje. Ukmergiškiai Jonavoje.

Grupė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus narių neseniai lankėsi Jonavoje ir buvo sutikti šio rajono savivaldybėje.

Jonava nėra senas miestas, 1750 m. jis išaugo iš dvaro gyvenvietės. Dabar žinomas kaip pramonės miestas su azotinių trąšų gamykla „Achema“ ir baldų gamybos įmonėmis.

Ukmergiškius pasitikęs Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius sakė, kad jų krašte nėra daug istorinių lankytinų vietų – skurdokas senamiestis ir tik keli dvarai.

Tačiau rajone ypatingas dėmesys skiriamas tam, kad žmonėms būtų patogu gyventi, dirbti, kad turėtų puikias sąlygas sportuoti. Savivaldybė remia nevyriausybines organizacijas, apmoka transporto išlaidas.

Antai Trečiojo amžiaus universiteto senjorų veiklai skiriama iki 20 000 eurų per metus.

Kartu su gide ukmergiškiai apsilankė erdvėse, kuriose pastatyti paminklai iškilioms krašto asmenybėms – poetui Petrui Vaičiūnui ir verslininkui Bronislovui Lubiui.

Buvo apžiūrėtos Jonavos krašto muziejaus parodos, nusileista į Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios rūsį, kur saugomi bažnyčios fundatoriaus vyskupo Juozapo Kazimiero Kosakovskio, Prancūzijos kariuomenės generolo Juozapo Antano Kosakovskio bei kitų giminės narių sarkofagai su palaikais.

„Pasigėrėjome Joninių slėniu su tvenkinių paplūdimiais, poilsio salelėmis, vieta koncertams. Tai – mėgstamiausia jonaviškių laisvalaikio vieta.

Netoliese – sporto arena, futbolo stadionas, rengiama kalnų dviračių nusileidimo trasa. Šalia statomas baseino pastatas su atskiru baseinu kūdikiams, pirčių zona, vandens pramogomis, sveikatinimo procedūromis. Gavome pakvietimą ir mes čia apsilankyti“, – apie išvyką pasakojo viena iš dalyvių Aldona Kuzmienė.

Išvyka baigėsi vienoje gražiausių Jonavos vietų – prie Mažųjų Žinėnų piliakalnio, kur visi galėjo pasigėrėti nuostabiomis atodangomis bei stulbinančiais vaizdais į Neries slėnį.

„Patyrėme, jog kasdien gražėjantis Jonavos miestas yra rajono vadovų, jų komandos ir visų darbščių jonaviškių darbo pasiekimas. Mes, ukmergiškiai, daug ko galime pasimokyti iš savo kaimynų“, – mano laiško autorė A. Kuzmienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)