Nugalėjo Žemaitkiemio bendruomenės projektas

Antrus metus savivaldybėje rengiama bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atranka. Po darbo grupės vertinimo ir visuomenės balsavimo siūlomas tvirtinti Žemaitkiemio bendruomenės projektas. Iš viso buvo pateiktos septynios paraiškos.

Projektų idėjų atranką rengė savivaldybės administracijos Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyrius. Iš viso buvo pasiūlytos septynios idėjos. Jas vertino Ukmergės rajono mero potvarkiu sudaryta darbo grupė. Visi gyventojų pateikti pasiūlymai buvo patvirtinti ir pateikti balsavimui.

Balsavimo metu gauti 1 875 ukmergiškių balsai. Iš septynių balsuoti teiktų iniciatyvų daugiausia ukmergiškių simpatijų pelnė Žemaitkiemio miestelio bendruomenės projektas „Buvusios mokyklos stadionas – ir kasdienybei, ir šventei“.

Jame numatyta atnaujinti Žemaitkiemio buvusio mokyklos stadiono asfaltuotos krepšinio aikštelės dangą ir įrangą.

Už tai, kad rajono biudžeto lėšomis būtų įgyvendinta būtent ši, pačių gyventojų pateikta iniciatyva, balsavo 434 ukmergiškiai, tai yra dauguma visų balsavusiųjų.

Savivaldybės administracija šį projektą įgyvendins iš biudžete patvirtintų asignavimų. Šių metų savivaldybės biudžete Viešųjų erdvių atnaujinimo programoje tam numatyta 20 tūkst. eurų.

Pagal tvarkos aprašą, savivaldybės administracija įgyvendina daugiausia, bet ne mažiau kaip 300, rajono gyventojų balsų gavusį ir savivaldybės tarybos patvirtintą projektą.

Kiti pateikti projektai neperžengė nustatytos kartelės ir 300 balsų nesurinko. Suskaičiavus balsavimo rezultatus, antroji vieta atiteko projektui „Vaikai mūsų ateities veidrodis“, trečioji – projektui „Paupio loftas – atvira jaunimo laisvalaikio ir pramogų erdvė“, ketvirtoji  – „Norime kašio“, penktoji – „Plaukiojantis šviečiantis fontanas Šventojoje“, šeštoji – „Daugiafunkcinės sporto aikštelės įrengimas“ ir septintoji – „Sportas kūnui ir sielai“.

Dalis balsų buvo neįskaityta, nes neatitiko reikalavimų.

Tvarkos apraše numatyta, kad balsuotojai turi būti Ukmergės rajono savivaldybės gyventojai ir ne jaunesni nei 16-os metų amžiaus. Balsų patikrą atlikęs savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Paškevičius sakė, kad pagrindinės priežastys, dėl kurių balsai siūlyti neįskaityti, ir buvo tai, kad balsuotojai netiksliai nurodė deklaruotą gyvenamąją vietą (įrašė Vilnių, Kauną ar kitus miestus) bei gimimo datą.

Pasitaikė ir tokių, kurie įrašė, kad gimė 2022 metais. Šiais atvejais nebuvo galima identifikuoti balsuotojo amžiaus, ar jam yra sukakę 16 metų, ir ar asmuo yra Ukmergės rajono savivaldybės gyventojas. Trečioji priežastis – pakartotinis balsavimas už tą patį projektą. Tokiais atvejais buvo įskaitomas tik vienas, paskutinis pagal laiką, balsas.

Antrus metus visuomenės balsavime laimi projektai, kurių įgyvendinimas numatytas už miesto ribų. Tai rodo, kad miestelėnai į balsavimą įsitraukia gana pasyviai. Kita vertus, jų balsai išsiskaido, nors šiemet miesto viešosioms erdvėms pagerinti buvo pasiūlytos tik dvi idėjos (neskaitant pasiūlymo įrengti vaikų žaidimo aikštelę daugiabučių kieme).

Panašu, kad kaimų bendruomenės sugeba susitelkti dėl bendro tikslo ir vieningai balsuoti už pasiūlytą idėją pagerinti jų vietovės viešąją erdvę bei pritraukia kitų rajono gyventojų balsų.

Siūlymas tvirtinti Žematkiemio bendruomenės projektą teikiamas savivaldybės tarybai, kuri posėdžiaus birželio 30 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų