Spausdinti šį puslapį

Paminėtas dvaro jubiliejus

Šventės pradžia nukėlė į senus dvaro laikus. Šventės pradžia nukėlė į senus dvaro laikus.

Šventupės dvaro istorija prasideda 1492 metais, kai buvo paminėta rašytiniuose šaltiniuose.

Tada aprašytas ir Vidiškių miestelis, ir bajorai Vidiškiai, kuriems ir priklausė šis dvaras. Bėgant metams dvarvietė persikėlė iš Vidiškių į Šventupę, keitėsi ir dvaro savininkai. Prieš 140 metų dvarą įsigijo bajorai Komarai, paskutinė jo savininkė buvo Julija Komarienė.

Neseniai gražiai paminėtas Šventupės dvaro 530-asis jubiliejus. Šventė pavadinta „Svečiuose pas ponią Juliją“. Smagiai šurmuliavo Komaro kermošiaus prekybininkai, tradicinę kiaušinienę kepė bendruomenės moterys, vaikai buvo vėžinami vežimaičiu.

Vitalijus Želnys atvyko su šakočių edukacija, akį traukė Valdutės Kunigėlienės paveikslų paroda „Laiškai gėlių žiedais rašyti“, o prie jos tapybos edukacijos staliuko sėdo norintieji nusipiešti piešinuką atminimui. Janės Giedraitienės pintos aukštaitiškos juostos kvietė norinčiuosius pasifotografuoti. Vyko gražiausios Žolinės puokštės konkursas, kuriame laimėtoja buvo išrinkta Virginija Pivorienė.

Šventės pradžia nukėlė į senus dvaro laikus, kai jaukiai prie staliuko su arbata ir ponios Vandos žagarėliais poezijos mylėtojos ir kūrėjos mėgavosi eilėmis. Teatralizuotas aplinkinių dvarų ponių atvykimas perkėlė šventę ant scenos, kurioje vieni kitus keitė kolektyvai iš Anykščių, Molėtų ir Ukmergės rajonų.

Ukmergės rajono Šventupės kaimo bendruomenės tarybos pirmininkė Lina Šeškuvienė dėkojo visiems, atvykusiems koncertuoti, prekiauti, kiaušinienės kepėjoms Irenai, Anetai ir Jolitai, edukacijų organizatoriams V. Kunigėlienei, J. Giedraitienei ir V. Želviui, šventės įgarsintojui Kazimierui Šermukšniui, rėmėjams: UAB „Ukmergės melioracija“, V. Valaikos PĮ „Vismina“, R. Paliulio IĮ, Vidiškių seniūnijai, Jasiuliškių socialiniams globos namams, Ukmergės kultūros centrui, Vlado Šlaito viešajai bibliotekai. Taip pat bendruomenės nariams, Žolinės puokščių konkurso dalyvėms. Ypatinga padėka – Šventupės bendruomenės tarybos nariams, kultūros skyriaus darbuotojai Daivai Šermukšnienei ir bibliotekininkei Genutei Vaitkūnienei.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)