Spausdinti šį puslapį

Keliavome į Varšuvą

LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai vyko į pažintinę kelionę po Varšuvą. LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai vyko į pažintinę kelionę po Varšuvą.

Aldona BEŠĖNIENĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos valdybos narė

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos nariai vyko į pažintinę kelionę po Varšuvą.

Kelionėje lydėjusi gidė Danutė daug įdomybių papasakojo apie Lenkiją, karalių dinastijas. Jai talkino ir papildė bendrijos narys Antanas Linkevičius.

Anksti ryte išvykę, apie 14 valandą jau pasiekėme Lenkijos sostinę Varšuvą. Pradėjome nuo apžvalginės ekskursijos autobusu po miesto centrą ir senamiestį, grožėjomės Karalių rūmais, stikliniais dangoraižiais. Vėliau ėjome senamiesčio lankytinomis vietomis, Karališkuoju keliu. Šios gatvės puošmenos – Šv. Onos bažnyčia, Šv. Jono katedra.

Matėme, kur palaidota Šopeno širdis, aplankėme popiežiaus Jono Pauliaus II aikštę, skulptūrų parką, paminklus J. Pilsudskiui ir A. Mickevičiui. Pastoviniavome Turgaus aikštėje, grožėjomės Undinėlės skulptūra, Barbakano sienomis...

Nuvykome prie miesto simboliu tapusių Kultūros ir mokslo rūmų. Tai – sovietinės architektūros statinys „Stalino dovana“. Pakilę į 30-ą aukštą iš apžvalginės aikštelės stebėjomės nuostabia miesto panorama.

Kitą rytą ekskursiją pradėjome „Polin“ muziejuje. Tai – Lenkijos žydų istorijos muziejus, kuriame, dėl naujausių technologijų, keliavome laiku ir pamatėme žydų istoriją nuo momento, kai jie atvyko į dabartinės Lenkijos teritoriją, o vėliau išgyveno siaubingą dramą Antrojo pasaulinio karo metais.

Aplankėme Lazienki parką – vieną didžiausių parkų Varšuvoje, kuris užima 76 hektarų plotą, yra įkurtas dar viduramžiais. Sodą puošia skulptūros, yra gausybė augalų, laisvai vaikšto povai, ganosi stirnos, bėgioja voveraitės...

Kelionės atgal metu skambėjo dainos, nepastebėjome, kaip pasiekėme pasienį. Namuose buvome jau po vidurnakčio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)