Keturios pasaulio pažinimo dienos

Prie monumento suomių kompozitoriui Janui Sibelijui. Prie monumento suomių kompozitoriui Janui Sibelijui.

Ilona ZINKEVIČIŪTĖ

LPS „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“ narė

Tie, kas mėgsta skaityti knygas, pasaulio istoriją sužino iš spausdinto žodžio. Toks žmonių pasirinkimas puikus ir sveikintinas. Bet yra ir kita galimybė pažinti pasaulį – tai kelionės. Kelionės – tai aktyvus, judesio, bendravimo ir naujų patirčių kupinas gyvenimas.

Balandžio 21–24 dienomis LPS „Bočiai“ Utenos, Kėdainių, Vilniaus bendrijų, Ukmergės klubo ,,Viltis“ ir Lietuvos Europos pagyvenusių žmonių federacijos asociacijos nariai dalyvavo kelionėje autobusu Talinas–Helsinkis–Stokholmas–Ryga.

Ukmergės klubo „Viltis“ pirmininkas Valmantas Naraškevičius, kuris buvo mūsų kelionės vadovas, pradžiugino turininga kelione į šiauresnes šalis. Turėjome progą aplankyti Taliną, kartu su gidu pasivaikščioti siauromis senamiesčio gatvelėmis, pasigerėti Šv. Kotrynos pasažu, rotuše, Kadriorg parku, iš Kohtu apžvalgos aikštelės gėrėtis saulėta sostinės panorama.

Kitą rytą pasitiko jūra kvepiantis Helsinkis, didingos suomių istorinės vietos, jaukūs miesto parkai. Profesionalus gidas mums įteigė, kad gyventi Suomijoje yra geras pasirinkimas – taptume stiprūs ir ryžtingi, pamiltume sauną bei Janą Sibelijų.

Naktis, praleista kelte su „Bočių“ šokiais bei dainomis, leido pailsėti ir atgauti jėgas. Po to mūsų jau laukė karališkasis Stokholmas, išsibarstęs per 14 salų. Daug lankytinų sostinės istorinių vietų aplankėme su gide pėsčiomis, vaikiškai džiaugėmės tik prieš parą pražydusiomis sakuromis.

Siauros, karališkom pasakom kvepiančios gatvelės, bažnyčios, rūmai paliko stiprų įspūdį ir norą vėl atvykti.

Ketvirtąją kelionės dieną aplankėme gražiausias Latvijos sostinės Rygos vietas. Išgirdome legendas apie Melngalvių rūmus, Gildijų pastatus, Kačių namą, seniausius Trijų brolių namus, Švedijos vartus, katedrą...

Nuvargę, bet praturtėję naujomis patirtimis, žiniomis, o Ukmergės klubas – ir naujais klubo nariais, jau planuojame kitus maršrutus ir vasarinį poilsį. Dėkojame klubo vadovui V. Naraškevičiui už suplanuotą pažintinę ir pramoginę kelionę, jau įrašytą į mūsų gyvenimo istorijų knygos puslapius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų