Ukmergės bendruomenių naujienos

Naktimis – rekordinis šaltis

Ukmergėje – bene didžiausi šalčiai visoje šalyje. Teigiama, kad jie kol kas neketina trauktis.

 

Sausio 1-ąją pasaulio ledinių maudynių aistruoliai švenčia ne tik Naujuosius metus, bet ir Pasaulinę ruonių dieną. Daugelyje Lietuvos miestų sveikuoliai tada neria į ežerus ar upes. Deja, šiemet jiems pritrūko svarbiausio žiemiško dalyko – sniego ir šalčio.

Šalti orai – pavojus augalams

Neįprasti pastarųjų dienų šalčiai kelia pagrįstą nerimą sodininkams, daržininkams, gėlininkams. Kokį poveikį tokie orai padarys augalams, kaip aplenkti dar gresiančių šalnų pavojų, papasakojo Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto, įsikūrusio Kauno rajone, Babtuose, Sodininkystės technologijų skyriaus vedėjas, vyresnysis mokslo darbuotojas, daktaras Darius Kviklys.

Šios savaitės pradžia tapo tikru išbandymu ir pėstiesiems, ir vairuotojams. Staigus plikledis ne kiekvieną privertė deramai įvertinti šaligatvio ar kelio būklę.

VĮ Ukmergės miškų urėdijoje metai prasidėjo didžiuoju darbymečiu. Miškininkams dabar – miškų pjovimo metas, o atšalę orai – tikra dovana tokiems darbams, nes įšalas leidžia įvažiuoti į vasarą dėl drėgmės nepasiekiamas teritorijas.

Jei užtenka drąsos ir užsidegimo, nebaisus kelyje ir 27 laipsnių šaltis. Tad šalčiausią šių metų dieną ekstremalių potyrių mėgėjų būrys leidosi į nuotykių žygį baidarėmis ir pėsčiomis po Ukmergę ir apylinkes.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiandien vakare pradės stiprėti vėjas, jo gūsiai gali siekti nuo 15 iki 20 metrų per sekundę. Šalyje gali kilti pūgos. Sinoptikai taip pat prognozuoja, kad šį ketvirtadienį stipriai atšals.

Tre­čia­die­nio nak­tį spus­te­lė­jęs šal­tis pa­da­rė daug bė­dų gy­ven­to­jams. Trū­kus vamz­dy­nui Del­tu­vos, A. Sme­to­nos bei Va­sa­rio 16-osios gat­vė­mis plūs­te plū­do van­duo. Tuo tar­pu Vil­niaus gat­vė­je ke­lių dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai bu­vo li­kę be du­jų.

Atšalus orui, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ragina gyventojus pasirūpinti gyvūnais, saugoti juos nuo nepalankių oro sąlygų.

Į bėdą papuolė gandras

Pra­si­dė­jus šal­čiams į bė­dą pa­puo­la su sa­vo gen­tai­niais į šil­tuo­sius kraš­tus ne­iš­skri­dę spar­nuo­čiai.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų